fbpx

Volonteri i volonterke Fondacije Stariji brat, starija sestra osmislili su fundraising kampanju Porasti svijete u(z) sretno dijete koja ima za cilj ukazati na potrebe mentorstva djeci u riziku, kao i prikupiti dodatna sredstva kako bi više djece dobilo priliku da ostvare prijateljski odnos sa svojom starijom braćom i sestrama – vrijednim volonterima i volonterkama Fondacije.

Izvor: Saopštenje

Djeca uključena u projekt dolaze iz socijalno i materijalno ugroženih porodica i iz domova za nezbrinutu djecu, a volonteri su mladi studenti koji odvoje svoje slobodno vrijeme kako bi ga kvalitetno proveli sa djecom u potrebi. Ovaj projekt se već 16 godina sprovodi u Sarajevu, stoga su volonteri pripremili 16 razloga zašto je dobro podržati rad Fondacije i donirati u Fond SBSS.

 1. Pomažete najugroženijoj kategoriji našeg društva – djeci i mladima.
 2. Donacijom omogućujete jednom djetetu da kroz zdrav model ponašanja izraste u jaku i stabilnu ličnost.
 3. Pružate djeci priliku da vide da nije sve tako tmurno i negativno i da uvijek ima neko kome je stalo do njega i na koga se može osloniti.
 4. Stvarate prijateljstva za život.
 5. Djeca u riziku dobiju podršku i ljubav starijeg brata ili sestre.
 6. Omogućujete djeci da posjete kino, pozorište, muzej, žičara… sva ta neka mjesta koja se nama podrazumijevaju, a neka djeca nikad nisu imali priliku za to.
 7. Djeca se uče lijepom ponašanju u različitim situacijama npr. u restoranu, u gradskom prevozu i sl.
 8. Djeca imaju priliku da probaju jela i napitke o kojima su mogli samo da sanjaju ranije.
 9. Djeca kroz druženje sa starijim bratom ili sestrom uče razne sportske i rekreativne aktivnosti kao npr. vožnja biciklom, roleri, klizanje, kuglanje i sl.
 10. Pomažete mladim ljudima – našim volonterima da rade na jačanju svojih vještina i kompetencija i time se bolje pripreme za izlazak na tržište rada.
 11. Djeci i volonterima omogućujete nova iskustva i prilike za učenje.
 12. 30KM mjesečno koje biste inače potrošili na kafe i cigarete nekome znači džeparac za najdraža druženja sa starijim bratom ili sestrom.
 13. Donacijom za stariju i mlađu braću i sestru stvaramo zdravije i sretnije društvo.
 14. Ova fundraising kampanja je djelo vrijednih volontera i donacijom ćete podržati njihov trud i zalaganje u bolje sutra za sve nas.
 15. Činite dobro djelo!
 16. Znate i sami, dobro se dobrim vraća!

Donacijom u SBSS fond pomažete djeci u potrebi da dobiju podršku i mentorstvo starijeg brata ili sestre. Više informacija o samoj kampanji i radu Fondacije Stariji brat, starija sestra potražite na mentorstvo.ba.

Napiši komentar