fbpx

Planinarsko društvo “Abonos” iz Banjaluke u petak, 12. juna, organizuje humanitarnu šetnju za teško oboljelu jednogodišnju Sofiju Markuljević iz Beograda.

Okupljanje je na parkingu ispred fabrike obuće BEMA od 18 časova, a početak šetnje je u 18:30.  Kreće se od Beme preko Trešnjika do Spomenika, a spušta se putem do parkinga.

“Ukoliko neko želi može produžiti šetnju spuštajući se sa spomenika serpentinama do Vrućice, pa nazad do parkinga. Od opreme su potrebni dobro raspoloženje, patike, voda i malo grickalica/slatkiša”, kazuju organizatori.

Podrži eTrafiku

U slučaju lošeg vremena, šetnja će biti pomjerena za drugi dan. Na kraju staze biće postavljena kutija gdje se može donirati prilog. Ukoliko neko želi dati prilog, a spriječen je da se pridruži šetnji, to može uraditi prije njenog početka. Prijave za šetnju će se izvršiti na početku staze, a prijavljivanje unaprijed nije potrebno.

Sofija boluje od izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Djeca sa ovom dijagnozom žive najduže do 2 godine starosti, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, gutanje, disanje, a samo liječenje je izuzetno skupo.

Napiši komentar