fbpx

U Zalužanima je juče počeo drugi padobranski Memorijalni kup “Pet zvijezda”, koji je posvećen tragično nastaradalim banjalučkim padobrancima.

Takmičenje je okupilo 14 ekipa sa oko 60 učesnika, sa prostora svih država bivše Јugoslavije, iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

Ovo je drugi po redu Memorijal “Pet zvijezda” pa iz tog razloga takmičenje još uvijek nije našlo svoje mjesto u zvaničnom kalendaru Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine.

Podrži eTrafiku

Ulaz na padobranski Memorijalni kup je slobodan, a skokovi se nastavljaju i danas od 9 do 18 časova, na aerodromu Zalužani, nedaleko od Banjaluke.

Podsjetimo, 20. maja 2012. godine, mali sportski avion tipa “cesna” srušio se u Zalužanima kod Banjaluke, u blizini aerodroma, kada je avion pao odmah poslije polijetanja. U padu sportskog aviona “Cesna” Padobranskog kluba “Banjaluka” , poginuli su instruktor i rekorder po broju skokova u Srpskoj Nemanja Goronja (32) i Alen Crnalić (23) koji je upravljao avionom, Stefan Karanović (24) koji je radio kao instruktor Padobranskog kluba Banjaluka i osamnaestogodišnjaci Nikola Stević i Srđan Kosić.

Bl-portal.com, Foto: G. Terzić

Napiši komentar