fbpx

U periodu od 25. januara do 08. marta na Žurnalu ćete moći pogledati sedam epizoda talk show programa „Time is Up“ ili Vrijeme ističe u produkciji FAMA Metodologije.

U svakoj epizodi tri voditelja razgovaraju sa tri gosta. Voditelji Zvonko Komšić (novinar), Vildana Selimbegović (glavna i odgovorna urednica Oslobođenja) i Aida Jokanović (novinarka), razgovaraju sa ljudima koji misle i čine i doprinose razumijevanju stanja bosansko-hercegovačkog društva danas.

Vrijeme ističe… a Bosna i Hercegovina se nalazi u političko-ekonomskom rascjepu koji ne dozvoljava društvu da se adaptira izazovima 21 vijeka. S jedne strane svjedočićemo tranziciji iz dejtonske ka briselskoj fazi društvenog razvoja, a sa druge strane suočavaćemo se sa izazovima geopolitičkog rizika u vremenu globalnih preokreta. Svijet unutar i oko nas je postao haotično mjesto koje ugrožavaju  populizam, destabilizacija institucija, klimatske promjene, migracije, korupcija, dezinformacije, prijetnje ratovima. Stoga u projektu ‘Time is Up’ ili ‘Vrijeme ističe…’ u žanru video i online talk showa, želimo predstaviti kroz Veliku sliku stanje društva u Bosni i Hercegovini i percepcije Euro/Atlantskih integracija.

Podrži eTrafiku

Neovisno o o tome kada će Evropska unija dati  Bosni i Hercegovini status kandidata i o tome kojom brzinom idemo ka članstvu u NATO  savezu, očigledno je da našem društvu trebaju projekcija budućnosti i strukturalne reforme u cilju funkcionalne i stabilne države, sigurnosti i kvalitetnijeg života građana. Regionalni i globalni izazovi su veliki a Vrijeme ističe…

Gosti prve epizode su:

SIGURNOSNI KONCEPT

Prof. JASMIN AHIĆ (Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA) u razgovoru sa Zvonkom Komšićem (novinar).

MEDIJI I STANJE DRUŠTVA

ALEKSANDAR TRIFUNOVIĆ (glavni i odgovorni urednik online magazina Buka) u razgovoru sa Vildanom Selimbegović (glavna i odgovorna urednica Oslobođenja).

EKOLOGIJA I STANJE DRUŠTVA

ANES PODIĆ (inžinjer elektrotehnike, osnivač Udruženja građana ‘Eko akcija’) u razgovoru sa Aidom Jokanović (novinarka)

Napiši komentar