fbpx

Snježana Plavšić Đurović (42) samohrana je majka iz Mahovljana kod Laktaša, čiji je sin Gregor (10) rođen sa nekoliko tumora jetre, nakon čega je dobio niz hroničnih oboljenja. Snježani je otkriven treći stepen malignog invazivnog karcinoma, a boluje i od fibroze pluća koja je neizliječiva.

Piše: Nataša Todoranović

Već deset godina se bori i brine o svom oboljelom sinu, a prije godinu dana odlučila je da potraži pomoć od dobrih ljudi.

Podrži eTrafiku

„Shvatila sam da ne mogu više sama, jer mi nemamo nikoga sem jedno drugo. Nisam sposobna za rad, ali sam potrebna svom djetetu i moram da se borim. Najneugodniji osjećaj je kada me ljudi sretnu u gradu, autobusu ili crkvi pa me sažalijevaju i daju mi nešto novca. Često se ne osećam baš prijatno, ali sve to radim kako bih svom sinu mogla da priuštim makar najosnovnije stvari za život“, govori Snježana za eTrafiku.

Akcija za prikupljanje novčanih sredstava ovoj porodici pokrenuta je još prošle godine, kada su ovu priču podijelili mnogi mediji čime su mnogo, ali kratkoročno pomogli Gregoru i njegovoj majci.

„Željela bih da se zahvalim svim dobrim ljudima koji su nam pomogli na bilo koji način, ali nama treba stalno rješenje. Mnogi su se javljali i obećavali da se snositi troškove našeg liječenja, ali to obećanje niko nije ispunio. Nigdje ne radim i imam jako mala primanja, te nam je svaki dan nesiguran i težak“, kaže nam ona.

Snježani trenutno pomažu samo kortikosteroidi, a kada i to prestane jedino rješenje je transplatacija pluća za koju ona nema novca. 

„Ne mogu da obavljam teške fizičke poslove poput čišćenja snijega i košenja trave, pa mi to takođe predstavlja veliki problem. Nemam nikoga da mi pomogne i uradi nešto umjesto mene“, govori ona.

Trenutno joj je najpotrebniji novac kako bi podmirila sve troškove liječenja, a dobro bi joj došla i klima, kao i usisivač na vodu jer ljeti i od prašine jako teško diše zbog svoje bolesti. 

„Najteže mi je gledati kako mog sina isključuju iz društva zato što se za njega skuplja novac kroz humanitarne akcije. Ja nikome ne bih poželjela da se nađe u ovakvoj situaciji, jer ako postoji pakao na zemlji moj sin i ja smo kroz njega prošli i samo mi znamo kako nam je“, govori ona za kraj i upućuje poziv svim dobrim ljudima da se priključe akcijama pomoći.Za sve koji žele da pomognu mogu to uraditi i preko Snježaninog žiro ili deviznog računa:

NLB RAZVOJNA BANKA LAKTAŠI 

SNJEŽANA (VITOMIR) PLAVŠIĆ-ĐUROVIĆ

562-099-80876262-39

DEVIZNI RAČUN

IBAN: BA395620998121033815

SNJEŽANA (VITOMIR) PLAVŠIĆ-ĐUROVIĆ

MAHOVLJANI

78250 LAKTAŠI

SWIFT BIC: RAZBBA22

Napiši komentar