fbpx

U saradnji sa nadležnim centrima za socijalni rad, UNICEF vrši nabavku zimske odjeće, obuće i deka za djecu izbjeglice i migrante.

Izvor: Saopštenje, Foto: Zvanični sajt UNICEF-a Bosna i Hercegovina

Kao odgovor hitnim potrebama djece koja trenutno borave u privremenim prihvatnim centrima za izbjeglice i migrante u Bosni i Hercegovini, UNICEF je obezbijedio veću količinu zimske odjeće, obuće i deka, u ukupnoj vrijednosti od oko 150,000 konvertibilnih maraka.

Podrži eTrafiku

“Očekujući pogoršanje vremenskih prilika, nabavljamo neophodnu humanitarnu pomoć i podršku za preko 800 djece, u vidu različite zimske opreme, neophodne da prezime u toplom. Istovremeno nastavljamo pružati podršku kroz intervencije u oblasti zdravstva, obrazovanja i zaštite djece. Sa zadovoljstvom bih istakla da je UNICEF opremu kupio od lokalnih ponuđača, koji su uspjeli nabaviti jako kvalitetne stvari u kratkom vremenskom roku”, rekla je dr Rownak Khan, predstavnica UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu, tokom posjete Unsko-sanskom kantonu.

Pored navedenih stavki, ova donacija uključuje i dekice za bebe, kape, šalove, zimske čarape, jakne i rukavice za djecu.

U saradnji sa partnerima, UNICEF će se pobrinuti da roba bude distribuirana djeci u svim prihvatnim centrima u Bosni i Hercegovini.

Napiši komentar