fbpx

Do četvrtka, 19. decembra, se prikupljaju sredstva za dve porodice iz Dervente. Jednu čine samohrana majka sa šestoro djece, a drugu porodicu majka, otac i dve kćerke. Organizator ove akcije je Milan Savanović, veterinar i humanista iz Banjaluke.

Piše: Melani Isović, naslovna fotografija: privatna arhiva

„Dva puta sam ih posjetio i tragedija je prava. Primanja baš nikakva nemaju. Generalno su zaboravljeni od svih i prepušteni sami sebi. Svako ko želi da učestvuje u akciji može da se uključi do četvrtka naveče. Samohrana majka i šestoro djece žive u napuštenoj i napola urušenoj školi i uslovima koji nisu dostojni čovjeka. Drugu porodicu čine majka otac i dve kćerke, žive u kontejneru koji ne bih da komentarišem. Plan akcije je da se naprave osnovni paketi prehrane i lične higijene, igračke i garedroba su sakupljeni za dječicu“, navodi Savanović.

Foto baza
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Prošle godine Savanović uz pomoć prijatelja je sakupio i donirao za porodicu Dragojević osnovne namjernice i djeci paketiće i 110 KM, a porodici Zrnić koja živi u kontejneru uz pakete hrane i higijene donirali još i 300 KM za operaciju srca.

Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Svi građani koji žele da se priključe akciji mogu da kontaktiraju Milana Savanovića putem broja telefona 066/087-481 ili da donacije svoje donesu u LokoVet Slobodana Kusturića 10.

Napiši komentar