fbpx

Zahvaljujući humanim ljudima Banjaluke, večeras je prikupljena veća količina hrane i higijenskih sredstava za porodicu Uldrijan. Takođe, građani su prikupili i 300 KM, čime će biti plaćen dug koji ova porodica ima u lokalnoj apoteci.

Piše: Vanja Stokić

Na trpezi porodice Uldrijan u narednom periodu će se naći meso, kao i svježe voće i povrće, što oni jako rijetko mogu da priušte. Pored raznovrsne hrane, građani su nesebično donosili i higijenske potrepštine, čime su ih obezbijedili za duži vremenski period. Grozda Uldrijan se posebno obradovala blenderu uz pomoć koga će moći da priprema obroke sa svog sina, koji boluje od dijabetesa i gastritisa.

Podrži eTrafiku

Akcije za ovu porodicu organizuju se već desetu godinu, na svakih šest mjeseci. Radi se o majci Grozdi (74), sinu Saši (49) i kćerki Ireni (45). Svo troje imaju teške zdravstvene probleme, kao i velike dugove za režije. Preživljavaju od malih penzija i obroka iz javne kuhinje.

Organizatori akcije su udruženja građana eTrafika.net i Kultura kulturi. Prijatelj akcije je kafić Smuggler koji ustupa prostor za ove namjene.

Teška sudbina porodice Uldrijan: Znamo šta znači nemati 0,20 KM

Napiši komentar