fbpx

Krajnji ishod se u većini situacija može pretpostaviti. Nikad tačan, ali sa 70% sigurnosti. Ovdje pričam o utakmici koja se igra čitav tvoj život. Šta raditi da taj rezultat ide u tvoju korist, da bude dobar? Pa dobro igrati, šta drugo?

Faktor sreće je dosta bitna stvar. Svima se desilo da nauče par lekcija, izađu na ispit i potrefe ga ta pitanja. Ispit položen. Sreća dobro odigrala svoju ulogu. To je ta ’’prava’’ sreća. Nisi radio ništa, a pogodilo te. Gvardiola stajl. Tu sreću su imali, imaju i imaće oni čiji su roditelji napravili nešto osim njega. Napravili pare.

U njenom drugom značenju riječ sreća je prilično povezana sa parama. Nemaš pljuge, ništa slatko (osim tebe) u kući, nemaš kredita da joj odgovoriš na poruku .. Tužan si. Nisi srećan.

Podrži eTrafiku

Istina je da pare ne čine čovjeka srećnim. Da, ali čovjeka koji barata parama isto kao Karleuša mozgom.

Na mom dosadašnjem putu života kojim sam prošao susreo sam se sa mnogo zanimljivih priča. Neke su me ostavljale bez daha. I bez volje za životom. Ali su mi opet dizale moral, jer sam tek tad shvatao da za sada igram dobro.

-E brate, kupujem projektor i neku prateću opremu uz njega. Dosta će mi pomoći kad igram PES, ono ’naš iz kreveta igram, gledam na zid, luda kućica.

-Divno. I koliko te košta to zadovoljstvo?

-500 vrae.

-Pa ajde u Prag za te pare i budi lord 7 dana. Urezaće ti se u sjećanje, nova tema za razgovor kad muvaš cavuljicu i to. Nećeš svom sinu pričati kako si dao go sa Mesijem sa 35m iz slobodnjaka.

-Pa neću, ne igram nikad sa Barsom.

Znam da razmišljaš o tome koju sam metodu primjenio kad sam ga ubijao. Nisam ga ubio, pustio sam ga nek se pati. Jbg, jednom se živi. Dakle, ovaj dečko ima sreće (ima lovu), ali nije srećan. Možda i jeste, možda ga to zadovoljava, ali čisto sumnjam. Ta vrsta zadovoljstva traje kao trenerski mandat u Srbiji.

Baca ga k’o Krečmar šarafe. Ne trsi, ne putuje. Njega je potrefilo što se tiče keša, ali ne zna da ga troši. Odigraće partiju bilijara u pare, a neće otići na vikendicu sa rajom jer mu je to levatski. Divno.

Mnogo puta sam u ovom tekstu spomenuo novac. Nije najbitniji, naravno. Dosta je bitnije znati, uz njegovu pomoć, iskoristiti pamet i znanje u nekim stvarima i dobro se provesti.

Namještanje rezultata u utakmici koju igraš samo ti nije uopšte nelegalna stvar. Možeš malo da se zajebavaš, da počneš da gubiš (od koga ako igraš samo ti?!), ali gledaj da pobijediš. Dobri potezi, golovi i igrači se pamte. Jer su bili dobri.

Uskoro će poluvrijeme. Ako si do sad gubio, razradi taktiku. Izvrši neke izmjene, možda ubodeš. Ti si i igrač i trener. Na ovoj utakmici ne moraš biti jebeni Maradona, ali budi bar Džej (i naravno) Džej Okoča. Driblaj, zabijaj, napadaj! Defanzivaca se slabo ko sjeća.

eTrafika.net – Dragan Ostić

Napiši komentar