fbpx

Vedran Bodiroža zvani Guzla (34) osumnjičen je da je pretukao svoju djevojku tokom boravka van Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka, u kome trenutno izdržava kaznu od četiri godine zatvora, zbog organizovane trgovine drogom.

Piše: Vanja Stokić

Četrnaestog oktobra njegova djevojka prijavila je napad koji se desio u noći između 11. i 12. oktobra u Bodirožinom stanu.

Podrži eTrafiku

“Ona je ispričala da je Bodiroža dobio jedan dan otpusta i da su se vidjeli u Banjaluci. Nakon večere u lokalnom restoranu su otišli kod njega u stan, kada je započela svađa. Sve je jako brzo preraslo u nasilje. Ona tvrdi da ju je udarao pesnicama po glavi i tijelu, vukao za kosu po cijelom stanu, da bi na kraju dohvatio nekakvu šipku i njome je tukao. Plašila se da će je ubiti i molila ga je samo da je pusti”, rekao nam je izvor blizak istrazi.

Kako je djevojka dalje navela u svojoj prijavi, Bodiroža joj je oduzeo ključeve i mobilni telefon, pa nije mogla nikoga pozvati u pomoć, niti pobjeći iz stana.

“U jednom trenutku je pobjegla u kupatilo ali je on dotrčao za njom i tu je nastavio tući. Zatim je odjednom stao i otišao u drugu sobu, gdje je ostao do jutra. Kada je svanulo ponašao se kao da se ništa nije desilo, čak je pozvao prijatelja da je odveze na posao”, saznajemo od našeg sagovornika.

Djevojka je istog dana potražila pomoć u Kliničkom centru Banjaluka, gdje su konstatovane tjelesne povrede poput hematoma i modrica, na licu, glavi i ostatku tijela. Ova medicinska dokumentacija je u posjedu eTrafike.

“Međutim, na Kliničkom se pojavio i on, pa je tražio da se navede kako je ona pala niz stepenice. Tako je na kraju i urađeno, pošto se ona plašila da kaže šta joj se zapravo desilo”, tvrdi izvor eTrafike, te nastavlja da se odmah nakon toga Bodiroža vratio u Kazneno-popravni zavod.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da su dobili prijavu o ovom događaju, te da je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka slučaj okvalifikovao je kao krivično djelo ‘Tjelesna povreda’.

“Policijski službenici će, nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog pomenutom tužilaštvu dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Tjelesna povreda'”, rečeno nam je u Policijskoj upravi.

Ministarstvo pravde Republike Srpske, u čijoj nadležnosti je Kazneno-popravni zavod, potvrdilo nam je da je Bodiroža osumnjičen za nanošenje tjelesne povrede, te najavljuje sankcije ukoliko se ovo pokaže tačnim. On je u međuvremenu saslušaj u Policijskoj upravi.

“Ukoliko se utvrdi da je on u toku korištenja pogodnosti van kazneno-popravne ustanove počinio novo krivično djelo, neprimjerno se ponašao za vrijeme korištenja pogodnosti, kršio naložene mjere nadzora i zabrane ili se ponašao na način da takvo ponašanje šteti ugledu kazneno-popravne ustanove protiv istog će biti pokrenut disciplinski postupak, bez obzira na krivični postupak koji će se voditi u slučaju da je zatvorenik počinio novo krivično djelo”, saopštili su oni za eTrafiku.

Vedran Bodiroža je početkom 2018. godine osuđen na četiri godine zatvora zbog preprodaje kokaina. On je bio dio organizovane grupe koja je osuđena na ukupno 25 godina zatvora. Između ostalih, osuđena je i njegova majka na tri godine robije.

Napiši komentar