fbpx

Današnji pretres u postupku protiv Suzane Radanović, majke ubijenog Davida Dragičevića, a zbog dešavanja 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine je odgođen.

Piše: Nataša Tomić, Foto: Nataša Tomić

Prema riječima Milana Maleševića, advokata Radanovićeve, ročište je odgođeno jer je predstavnik ovlaštenog organa bio policajac koji je 25. decembra učestvovao u dešavanjima na trgu.

Podrži eTrafiku

„Današnji pretres nije otvoren jer sam tražio izuzeće predstavnika ovlaštenog organa s obzirom da se radi o licu koje je 25. decembra  imalo incidentnu situaciju sa građanima. To je policajac koji je potezao oružje, da li opravdano ili ne, to sada nije ni bitno. Sumnjao sam u pristrastnost takvog predstavnika ovlaštenog organa, tražio sam njegovo izuzeće, sud je morao da prekine postupak i sad do odluke o izuzeću ostaje samo da čekamo. Mislim da će novi pretres biti između 10. i 15. decembra“, istakao je Malešević.

Foto: Nataša Tomić

Malešević je istakao i da očekuje da će do novog pretresa dobiti i više informacija o tome za šta se konkretno Suzana Radanović tereti.

„Zatražio sam da podnosilac, odnosno izdavalac prekršajnog naloga dostavi materijalne dokaze koje planiraju izvesti jer se u spisu nalazi samo prekršajni nalog. Mi smo dakle danas došli na suđenje, a ne znamo ni od čega se branimo. Očekujem da će oni i to dostaviti a onda ćemo imati i malo više informacija o tome za šta se konkretno Suzana Radanović tereti, odnosno kojom je to ona radnjom počinila prekršaj za koji se tereti. Znamo pravno za šta se tereti, ali ne i činjenično“, tvrdi Malešević.

Pred Osnovnim sudom u Banjaluci se okupio i veliki broj članove grupe Pravda za Davida koji su došli da daju podršku Suzani. Ozren Perduv, u ime grupe ističe da je ovo samo jedno od suđenja koja se spremaju, te ističe da mu je izuzetno drago što je Suzana Radanović danas došla na suđenje, da ponizi sve one koji žele da sude majci ubijenog djeteta.

Foto: Nataša Tomić

„Jasna je poruka, sudi se majci a ne sudi se ubicama i ne sudi se onima koji slučaj zataškavaju. Smatramo da je to nastavak ludila koji se sprovodi nad porodicom Dragičević ali i nad svima onima koji stoje uz porodicu Dragičević. Nažalost, ovo traje više od 550 dana, vidite šta se dešava sada. Suđenje se odlaže do decembra, a ja ću Vas podsjetiti da je 3. decembra zakazano suđenje protiv gotovo 30 naših članova zbog svega onog što se dešavalo u septembru prošle godine. Mi ćemo se svakako svi, odnosno svih nas 30, odazvati tom suđenju. Koliko će tu svjedoka biti, na šta će to suđenje da liči ko zna, o tome treba da razmišlja policija. Umjesto da se hapse one koji su odgovorni za zločin, oni se bave nama, nažalost. Evo vidjeli ste i juče šta se desilo na Crkvini. Dakle tri policijska vozila dolaze na mjesto gdje su ljudi došli da polože svijeće. To je van svake pameti ali kažem, samo potvrđuje njihovo neracionalno ponašanje. Što se tiče samog Suda, vjerujemo u nezavisnost i objektivnost, vjerujemo da će Sud u potpunosti da odbaci optužbe koje stavlja nama na teret“, izričit je Perduv.

Foto: Nataša Tomić

Suzana Radanović je privedena 25. decembra nakon nereda na trgu, a ističe da ni sama ne zna za šta joj se tačno sudi.

„Kao što sam već rekla, ubice se šetaju po gradu, saučesnici se šetaju po gradu, a sudi se majci zato što je stajala na trgu u navodno slobodnom gradu, slobodnoj državi. Ovaj današnji dan je sramota države, jednostavno dotakli smo dno“, kratka je Radanović.

Foto: Nataša Tomić

Napiši komentar