fbpx

Učenici srednjih škola iz socijalno ugroženih grupa ovog ljeta će imati priliku da pohađaju besplatnu Školu digitalnih vještina, koju organizuje Centar za digitalni razvoj i podržava grad Banja Luka. Škola digitalnih vještina provešće polaznike uzrasta 15 – 18 godina kroz pet različitih modula čiji će termini biti subotom ili nedjeljom u trajanju od 6 sati, a početak realizacije projekta zakazan je za 31. avgust.

Izvor: Saopštenje

Škola digitalnih vještina prvenstveno je namijenjena polaznicima koji žive u socijalno ugroženim/ranjivim porodicama (oba roditelja nezaposlena), djeci bez roditeljskog staranja, kao i djeci iz višečlanih porodica (porodice sa 4+ djece), čije je stalno mjesto boravka prijavljeno u Banjoj Luci.

Podrži eTrafiku

Polaznici će imati priliku da nauče više o mogućnostima za pronalazak dobro plaćenih poslova koje pruža savremeno doba i internet, kao i da usvoje nova znanja i vještine iz oblasti poslovne komunikacije, prodaje, digitalnog marketinga, kao i veb i grafičkog dizajna.

Škola digitalnih vještina predstavlja savremeni edukativni program rađen po sistemu „pametne edukacije“, što znači da se kroz teoretsku i praktičnu nastavu usvajaju tržišno primjenljiva znanja iz oblasti informacionih tehnologija koja nisu dostupna kroz redovno školovanje.

„Svjedoci smo ekspanzije novih digitalnih poslova sa kojima se susrećemo u 21. vijeku. Kako bismo išli u korak sa digitalnom ekonomijom novog doba potrebno je da na vrijeme usmjerimo mlade ljude u pravcu koji će im omogućiti šansu za razvoj njihovih kreativnih potencijala, rad, napredak, te stabilnu karijeru i finansijsku nezavisnost. Upravo u tome ogleda se misija škole digitalnih vještina“, poručuju iz Centra za digitalni razvoj.

Prijave za Školu digitalnih vještina otvorene su do 30. avgusta, a svi zainteresovani koji ispunjavanju navedene uslove za učešće u projektu mogu se prijaviti putem veb adrese Centra na digitalni razvoj, mailom na info@cdr.ba ili pozivom na broj telefona 066 997 989.

Partneri škole digitalnih vještina su grad Banja Luka, akademija digitalnog marketinga – Moja Digitalna Akademija, Inovacioni centar Banja Luka, Lanaco i Žitopeka.

Napiši komentar