fbpx

Udruženje građana “Oštra Nula” poziva sve zainteresovane da se prijave na osmi “Vikend aktivizma” koji će se održati od 16. do 18. avgusta u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci. Cilj ovog događaja je razvijanje kritičke svijesti kod mladih, kroz sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Saopštenje

“Kao i prethodnih godina kroz različite edukativno – kreativne radionice ćemo dijeliti znanje i učiti jedne_i od drugih, te se upoznati sa nenasilnim, društveno – odgovornim djelovanjem kao i demokratskim metodama za izgradnju boljeg društva”, ističu organizatori.

Foto baza

Predavači na “Vikendu aktivizma” će biti dugogodišnje/i aktivisti_kinje iz cijele Bosne i Hercegovine. Poziv je otvoren za sve mlade ljude od 18 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine. Troškove prevoza, smještaja i ishrane snosi Udruženje građana “Oštra Nula”.

Ukoliko ste zainteresovani_e za učešće na ovogodišnjem Vikendu aktivizma, ispunite PRIJAVNI OBRAZAC.

Rok za prijavu je ponedjeljak, 05. avgust. Učesnici koji budu primljeni na Vikend aktivizma će sve tehničke i praktične informacije dobiti putem maila u petak, 09. avgusta.

Napiši komentar