fbpx

Udruženje za zaštitu životinja „Vardi“ (koje je trenutno u osnivanju) organizuje druženje vlasnika i ljubitelja pasa, kao i edukativno druženje sa doktorom veterinarske medicine Dejanom Vujanićem iz Banjaluke. Događaji su planirani za petak, 26. jul, i nedjelju, 28. jul, od 19 časova na Gradskom trgu u Kotor Varošu.

Aktivisti udruženja će u petak dovesti pse o kojima se brinu, a koji su sklonjeni sa ulice i trenutno čekaju odlazak u stalni dom. Svi psi su veterinarski zbrinuti i socijalizovani, a posjetioci će imati priliku da ih šetaju, igraju se sa njima i nauče njihov govor tijela. Oni će takođe naučiti kako da se odbrane od napada psa i šta da urade ukoliko ih on ugrize.

U nedjelju će Dejan Vujanić iz veterinarske ambulante BL Vet govoriti o zdravlju pasa, ali i ljudi, o tome šta je neophodno uraditi da se spriječe zarazno prenosive bolesti, o sterilizaciji, kastraciji, vakcinaciji… Posjetioci će moći da dobiju sve željene savjete, ali i besplatne tablete protiv parazita za svoje ljubimce, zbog čega organizatori savjetuju građanima da povedu i svoje pse.

Podrži eTrafiku

Ovaj projekat je podržan od strane Fondacije Mozaik uz finansijsku podršku Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC), Švedske razvojne agencije (SIDA), Robert Bosch Stiftung, Balkan Trust for democracy, Medicoe, ZEIT Stiftung i drugih donatora.

Napiši komentar