fbpx

Nakon sedam mjeseci skrivanja u stanu, članica grupe “Pravda za Davida” Stela Milanović (55) predala se danas policiji jer je za njom raspisana potjernica 31. decembra prošle godine, zbog navodnog ugrožavanja javne bezbjednosti. Ona će noć provesti u Policijskoj upravi, te ujutru biti sprovedena do tužioca.

Piše: Vanja Stokić

Kako je navela pred zgradom Policijske uprave Banjaluka, odlučila je da se preda jer više ne može da podnese pritiske na njenu porodicu i komšije.

Podrži eTrafiku

“Maltretiraju mi dijete po ulici, skidaju ga i traže drogu. Idu po mom komšiluku od stana do stana i nose moju fotografiju, kao da sam ubica. Ovoj instituciji uopšte ne vjerujem, normalno je da me je strah. Ne znam više za šta me terete, stavili su me potjernicu zajedno sa Davorom Dragičevićem, Draganom Dabićem i Aleksandrom Gluvićem. Mi smo ono veče normalno šetali, ništa uništili nismo od onoga što govore”, istakla je ona.

Nakon okupljanja i šetnje grupe “Pravda za Davida” 30. decembra prošle godine, došlo je do privođenja više ljudi i incidenata u Banjaluci. Zbog insistiranja članova “Pravde za Davida” otkazan je koncert Harisa Džinovića, a policija tvrdi da su oni oštetili i dio binske opreme. Te večeri nestao je Davor Dragičević, za koga se mjesec dana nije znalo gdje se nalazi, da bi se kasnije javio iz Austrije.

Milanovićeva je pred Policijsku upravu došla sa advokatom Milanom Maleševićem, koji kaže da je ona lišena slobode, ali da joj nije određen pritvor. Pred tužiocem bi trebala da se pojavi već ujutru, a noć će provesti u Policijskoj upravi.

“Danas smo došli da vidimo postoji li potjernica za njom i da ona da izjavu, kako bismo je oslobodili tog psihološkog tereta i da se nastavi slobodno kretati. Radi se o potjernici zbog ugrožavanja javne bezbjednosti. Ona je morala da bude zadržana bez obzira što se samovoljno javila. Događaji od 25. i 30. decembra, koji su nastavljeni i u januaru, bili su nepotrebni izlivi nasilja nad građanima od strane institucija”, ocijenio je on.

Kako je istakao, policijski službenici su prilikom postupanja sa Stelom Milanović bili korektni i ljubazni, a odluka o njenom zadržavanju preko noći ga je iznenadila.

1 Komentar

Napiši komentar