fbpx

Povodom najavljenog gostovanja Zorana Milivojevića u Banskom dvoru u Banjaluci, neformalna grupe “Nezadovoljne građanke Banjaluke” izrazile su svoje nezadovoljstvo trošenjem javnog novca na gostovanja diskutabilnih osoba.

“Osuđujemo gest predsjednice RS Željke Cvijanović koja od novca građana planira ugostiti Zorana Milivojevića iz Srbije, koji se u javnosti lažno predstavlja kao psihoterapeut iako mu je licenca odavno istekla i nije obnovljena”, navodi se u saopštenju medijima.

Planirano je da Milivojević sutra u Banskom dvoru održi predavanje na temu “Sačuvajmo porodicu”. Međutim, Milivojevićevi stavovi su radikalni i izuzetno opasni, i kao takvi nisu u skladu sa evropskim standardima kojima težimo.

Foto baza

Radi se o osobi koja zagovara fizičko kažnjavanje djece do te mjere da je svojevremeno stručna javnost, koju je činilo više od 400 psihologa, morala javno da se ogradi od njegovih stavova i izjava. U žižu javnosti dospio je u julu 2017. godine, kada je žrtvu porodičnog nasilja optužio da je kriva za sopstveno ubistvo i ubistvo svog djeteta.

“Svaka savremena tragična priča, uključujući onu u kojoj je otac bacio pred majku zadavljeno dete, nakon čega ju je usmrtio nožem, ima svoju istoriju i svoj kontekst. Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dete, možda se ova tragedija ne bi desila”, kazao je Milivojević kada je Maju Đorđević bivši muž ubio ispred Centra za socijalni rad Rakovica, a prije toga zadavio njihovog četvorogodišnjeg sina.

Žrtva je godinama pokušavala da dokaže da je njen bivši muž opasan po nju i njihovo dijete, jer je već prijetio da će je ubiti, dok je njenu sestru pokušao da zakolje razbijenom flašom. Zbog toga mu je branila da viđa dijete.

4 Komentara

  1. Zoran Milivojević je predsednik društva psihoterapeuta Srbije, njegove knjige su udžbenici na fakultetima, o njegovom kredibilitetu nema potrebe raspravljati. Možete osporavati nečije ideje, ali trebali biste zadržati minimum objektivnosti u izvještavanju, informisati se o tačnosti navoda, u suprotnom ste na nivou senzacionalističkih portaloida.

  2. Koja je to grupa” Nezadovoljne građanke Banjaluke”? Vrlo neprofesionalno i neetički napisan tekst.

  3. Bravo za građanke Banjaluke! Dokle više taj šarlatan da širi zlo po Balkanu.

Napiši komentar