fbpx

Drugu godinu zaredom, udruženje EKO EHO – Centar za edukaciju i promociju zdravog života Banjaluka organizuje grupe podrške za žene u postporođajnom periodu. Radionice se održavaju dva puta mjesečno i predstavljaju vid grupne terapije na kojima je učesnicama omogućeno da se povežu, pruže podršku jedne drugima i dobiju stručnu pomoć. Grupe će se sastajati tokom 10 mjeseci, od maja 2019. do februara 2020. Učešće na radionicama je besplatno.

Izvor: Saopštenje

Postporođajni poremećaji koji obuhvataju postporođajnu tugu, depresiju i psihozu su sve učestalije komplikacije poslije rođenja djeteta. Jedna od sedam majki će doživjeti postporođajnu depresiju, a jedna do dvije od hiljadu žena će doživjeti postporođajnu psihozu. Za ove učestale komplikacije kod nas ne postoji adekvatan skrining, niti odgovarajuće dostupne grupe podrške. Cilj ovog projekta je da se to promijeni.

Foto baza

Na grupnim susretima, sve učesnice će imati priliku da u povjerljivoj i prijatnoj atmosferi:

– prihvate i izraze emocije koje osjećaju

– pruže i dobiju emocionalnu podršku i praktične savjete

– saznaju kako naša lična očekivanja i uvjerenja kao i očekivanja okoline utiču na prilagođavanje na nove životne okolnosti.

Grupe će voditi Tatjana Preradović- Sjenica, diplomirana psihologinja, porodična sistemska psihoterapeutkinja, nositeljica evropskog certifikata za psihoterapiju, voditeljica sistemskih konstelacija, trenerica emocionalne pismenosti.

Dolazak na radionice je potrebno najaviti putem mail-a ekoehocentar@gmail.com, inbox-a FB stranice ili putem telefona 065/934-770 i 065/346-570. Adresa održavanja je Đure Daničiča 12, Banjaluka.

Grupe podrške organizuju se u okviru projekta „Uspostavljanje grupa za samopomoć i psihološku podršku ženama u perinatalnom periodu na području Grada Banja Luka“ koji je podržan kroz Projekat mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji podržava Vlada Švicarske a implementira Asocijacija XY u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS.

Napiši komentar