fbpx

Centar za životnu sredinu u petak, 17. maja, organizuje predavanje o novoj generaciji genetski modifikovanih organizama. Predavanje će održati Heidemarie Porstner, jedna od vodećih koordinatorica kampanji protiv GMO u Evropi, a trenutno radi u austrijskoj organizaciji Global 2000.

Izvor: Saopštenje

Na ovom događaju imaćete priliku saznati u čemu je razlika između nove i stare generacije genetski modifikovanih organizama, koja su obećanja a koje opasnosti vezane za novu generaciju GMO te kakva je pravna pozadina u vezi njih. Pored toga, pričaćemo o stanju kod nas, koje su prijetnje, koje mogućnosti i koje aktivnosti mi vodimo već godinama. Predavanje će se održati u Socijalno edukativnom centru (SEC) na adresi Dr Mladena Stojanovića 6, sa početkom u 18h.  Predavanje će biti na engleskom jeziku uz obezbjeđen prevod.

Podrži eTrafiku

Heidemarie Porstner tokom 90-ih godina završava studije prehrambenih nauka na univerzitetima u Beču, Rimu i Milanu. Tokom studija bila je upoznata sa potrebom za povezivanjem prehrambenih nauka sa borbom za očuvanje životne sredine, obzirom da je na fakultetu razvila kritičan stav prema genetski modifikovanim organizmima i obećanjima vezanim za njih. Tokom 2010. godine počinje da volontira u ekološkoj organizaciji Global 2000 a već naredne godine postaje koordinatorica na anti GMO kampanji. Vodila je mnogo kampanji na austrijskom nivou ali i na nivou Evropske unije kao što su “Sloboda za raznolikost sjemena” i “Zaustavimo TTIP i CETA”.

Napiši komentar