fbpx

Nakon što su prošle sedmice u okviru dvosedmične manifestacije “Dani studenata” fakultete Univerziteta u Banjoj Luci predstavili maturantima iz cijele Republike Srpske, članovi Studentskog parlamenta sa svojim kolegama isto su uradili i stanovnicima grada u kojem se Univerzitet nalazi.

Piše: Goran Cvjetković

Novitet među brojnim događajima koji se ovih dana održavaju u sklopu manifestacije jeste “Festival fakulteta”. Ovaj događaj privukao je velik broj građana svih starosnih uzrasta. Svi prisutni su mogli vidjeti šta to studenti uče na 16 fakulteta i jednoj Akademiji Univerziteta, te su mnogi od njih svoje teorijsko znanje primijenili i u praksi.

Foto baza

Nešto više o samom događaju rekla nam je studentica Medicinskog fakulteta Angelina Dulić, koja je ujedno i članica Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci.

“Festival fakulteta je manifestacija u sklopu ‘Dana studenata’, koju organizuje Studentski parlament. Razlog zašto smo se ove godine opredijelili za ovaj inovativni projekat koji se prethodne dvije godine nije održavao, jeste taj što smo svjesni da građanima Banje Luke treba da predstavimo sav onaj potencijal koji se krije u studentima svih 17 jedinica Univerziteta. Oni su imali priliku da vide šta to nude naši fakulteti, koji su to projekti, ideje i inovacije, te da im damo do znanja da su naš najveći potencijal naši studenti i njihovo znanje”, izjavila je Dulić.

Eksperimenti koje se pripremili studenti Prirodno-matematičkog fakulteta privukli su najviše pažnje među prisutnima, posebno onim najmlađima.

Predsjednica Studentske organizacije PMF-a Lena Lukić izjavila je da njen fakultet već ima iskustva sa ovakvim manifestacijama.

“Mi svake godine učestvujemo na Festivalu nauke koji se održava, pa nam ovaj događaj  nije stran. Potrudili smo se da pokažemo šta mi možemo da ponudimo, šta se sve dešava na našem fakultetu, i sve ono praktično i eksperimentalno u čemu i jeste ljepota PMF-a, odnosno da nije suva teorija”, rekla je Lukić.

U toku dana završeno je i nadmetanje fakulteta u znanju, a prvo mjesto osvojio je tim Mašinskog fakulteta, dok su drugo i treće mjesto osvojili Filozofski i Fakultet političkih nauka.

Napiši komentar