fbpx

Centar „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ obilježava Međunarodni dan osoba sa Down sindromom 21. marta  manifestacijom „Ne izostavljajte nas!“, koja se održava u Kulturnom centru Banski dvor sa početkom u 19 časova.

Izvor: Saopštenje

Centar „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ već osmu godinu zaredom obilježava Međunarodni dan osoba sa Down sindromom, a ove godine su se priključili svjetskoj kampanji i upravo iz Banskog dvora žele da poruče da kultura pripada i osobama sa Down sindromom, kao i pravo na školovanje, zaposlenje i sport. Djeca i mladi sa Down sindromom, ali i svim ostalim poteškoćama predstaviće se kroz bogat kulturno-umjetnički program, a uz podršku Emilije Boškić, koja je ovogodišnja ambasadorica manifestacije, Luke Davidovića, drugara iz Vokalnog ateljea MaMa Vox, Plesnog studija City Jazz, KUD „Čajavec“ i Udruženja roditelja „Duga“. Ove godine imamo i mala iznenađenja, a premijerno će pustiti video koji su radili u saradnji sa RTSR-om.

Podrži eTrafiku

Kao dugogodišnji prijatelji i partneri manifestacije i ove godine u programu učestvuju djeca iz JU Centar „Zaštiti me“.

Cilj ove manifestacije je da pokaže mogućnosti djece i mladih sa Down sindromom, ali i svim ostalim poteškoćama, jer vrijedno vježbaju tokom cijele godine, i ovom prilikom žele široj javnosti pokazati šta znaju i umiju.

„Ukazujemo na inkluziju u kulturi, na važnost uključivanja djece i mladih sa Down sindromom u sva kulturna i društvena dešavanja, ali i važnost poštovanja prava zagarantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom, a koju je BiH ratifikovala“, poručuju.

Napiši komentar