fbpx

Stotinjak građana ispratilo je danas tijelo ubijenog Davida Dragičevića (21), na njegovom putu za Austriju, gdje će biti sutra sahranjen. Okupljeni su ispred kapele Rebrovačke crkve u Banjaluci uzvikivali “Pravda za Davida” i pjevali njegovu pjesmu “Klinac iz geta”.

Piše: Vanja Stokić

Davidovo tijelo ekshumirano je 12. marta na Novom groblju u Banjaluci, a danas je krenulo put austrijskog gradića Wiener Neustad, gdje će biti sahranjeno u petak, 15. marta, u 12:30. Sahrani će prisustvovati i stotinjak građana Banjaluke, koji će samo zbog toga otputovati u Austriju.

Podrži eTrafiku

Davidova strina Nikolina Učur naglasila je da prevoženje njegovog tijela u drugu zemlju ne znači kraj borbe za istinu i pravdu.

“Umjesto da ga ispraćamo sa srećom i boljom budućnosti za njega, mi njega moramo ispraćati u sanduku, iz njegovog grada, gdje je ubijen od strane njegovih ljudi. Provlači se po društvenim mrežama da je ovo kraj grupe ‘Pravda za Davida’, ali to nije tačno. Ovo je tek početak borbe, jer kad smo dopustili da nam mrtvi odlaze iz ove zemlje dotakli smo dno. Ja to dno jako dobro vidim”, istakla je ona.

Nakon okupljanja u dvorištu Rebrovačke crkve, kolona automobila krenula je zajedno sa pogrebnim vozilom do Gradiške, a kako javljaju članovi grupe “Pravda za Davida”, građani su ih dočekivali pored puta plačući i sa pesnicom u vazduhu.

Danas je 354. dan okupljanja grupe “Pravda za Davida”, te 361. dan od njegovog nestanka. Tijelo ubijenog mladića pronađeno je 24. marta prošle godine u ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Napiši komentar