fbpx

“Ne želimo da se pomirimo sa oduzimanjem osnovnih ljudskih prava i sloboda! Pozivamo sve majke, sestre, kćerke u 18:30 na Trg da prošetamo do Pozorišta zajedno sa djecom i kućnim ljubimcima. Ostavljamo dovoljno vremena i MUP-u da pripremi i pojača snage za razbijanje demonstracija jer smo i sami svjesni da su majke sa djecom naša najveća snaga. Vidimo se, slobodne građanke, u 18:30 i dižemo glas za ukidanje policijskog časa!”

Piše: Vanja Stokić

Objavila je ovo jutros Facebook stranica “Slobodni građani Banjaluke”, koja je prije nekoliko dana Policijskoj upravi Banjaluka podnijela zahtjev za odobravanje šetnje centrom Banjaluke, 16. i 23. februara. Šetnja je zabranjena pod izgovorom potencijalnog narušavanja javnog reda i mira.

Foto baza

“U isto vrijeme za koje je najavljen javni skup, neposredno uz najavljene trase kretanja, održavaju se okupljanja grupe ‘Pravda za Davida’, a određeni broj učesnika navedenog okupljanja u prethodnom periodu je narušavao javni red i mir, Zakon o javnom okupljanju, te vršio krivična djela. Postoji realna mogućnost da bi se učesnici navedenog okupljanja priključili šetnji i nju iskoristili za ponovno činjenje prekršaja i krivičnih djela”, stoji u obrazloženju zabrane večerašnje šetnje.

Da podsjetimo, u subotu, 09. februara, “Slobodni građani Banjaluke” šetali su ulicama svog grada, dok ih je nadzirao veći broj policajaca, te prijetio privođenjem ukoliko ne odustanu od javnog skupa.

Napiši komentar