fbpx

Građani su se večeras po 314. put okupili u Banjaluci kako bi tražili procesuiranje slučaja ubistva Davida Dragičevića (21). Nakon paljenja svijeća kod Hrama Hrista Spasitelja, oni su šetali ulicama svog grada, dok ih je policija konstantno presretala i legitimisala.

Piše: Vanja Stokić

Na Facebook grupi “Pravda za Davida” juče je objavljeno obavještenje da je za danas planirana šetnja nakon paljenja svijeća.

Foto baza

“Subota je naš dan za šetnju u najboljem društvu! Šetaćemo naoružani samo jednim
srcem, Davidovim. Kao i dosad trudićemo se da ostanemo najzdravije tkivo ovog posrnulog društva i nećemo dati povoda za bilo kakav pokušaj blaćenja od strane nenarodne vlasti. Parole i povike ćemo zamijeniti stihovima pjesme ‘Klinac iz geta’. U slučaju bilo kakvih upozorenja od strane policije, iako znamo da bi bila neosnovana, ćemo postupiti po naređenju! Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost”, stoji u obavještenju.

Šetnja je krenula planiranim rasporedom, da bi prva legitimisanja počela već nakon nekoliko metara. Najupečatljivija intervencija policije bila je kada je član grupe Ozren Perduv izvadio papir na kome je pisalo “KO JE UBIO DAVIDA DRAGIČEVIĆA?”. Policajci su ga istog trenutka izveli iz kolone i legitimisali.

“Srećom, tu je bila eTrafika koja je sve snimila pa su me pustili. Inače bi me sigurno odveli”, kazao je Perduv.

Geplaatst door eTrafika.net op Zaterdag 2 februari 2019

Tokom šetnje legitimisana je i urednica eTrafike Vanja Stokić, zato što je snimala legitimisanje drugih građana. Na pitanje da li policija inače ima praksu da legitimiše novinare dok rade, policajac je odgovorio da su prakse “raznorazne”.

Šetalo je više od stotinu ljudi, koji nisu imali nikakve transparente, nisu pjevali niti uzvikivali parole.

"S obzirom da je država takva kakva jeste, prakse su razno-razne."Odgovor koji je urednica eTrafike Vanja Stokić dobila od policajca u Banjaluci, na pitanje je li inače praksa da legitimišu novinare dok rade svoj posao.Policija je večeras legitimisala više građana koji su šetali u znak podrške porodici ubijenog Davida Dragičevića, ali i novinare koji su pratili događaj.

Geplaatst door eTrafika.net op Zaterdag 2 februari 2019

Napiši komentar