fbpx

Premijerno prikazivanje filma “Nevidljivi dijelovi nas” održaće se u petak, 25. januara, u 19 časova, u prostorijama pivnice The Brew&Co, na adresi Kranjčevićeva 18, u Sarajevu.

Izvor: Saopštenje

Alma Mujanović, Aldin Vrkić, Sabiha Kapetanović i Vlatka Lučić, u sklopu svog Humanity in Action projekta, bave se temom mentalnog zdravlja u BiH kroz razgovor s mladim osobama i stručnjacima. Iako su poteškoće s mentalnim zdravljem sve češći problem u društvu, ovoj temi se daje malo pažnje u javnom diskursu.

Podrži eTrafiku

S ciljem da se pokrene razgovor i mentalne poteškoće detabuiziraju, snimili su kratki film u kojem njihovi sugovornici dijele svoje priče, iskustva i savjete.

Pored rada na dokumentarcu ovaj tim je realizovao i panel diskusiju o mentalnom zdravlju koja se održala u Zenici i radionicu primijenjenog teatra koja se realizovala u Sarajevu.

Važno je napomenuti da će nakon prikazivanja filma biti upriličena otvorena diskusija gdje će prisutni imati priliku da razgovaraju o filmu, ali i generalno o stanju mentalnog zdravlja kod mladih.

Nakon Sarajeva, film će biti prikazan i u Zenici i Mostaru, a o terminima će javnost biti naknadno obaviještena.

Link za Facebook event možete pronaći ovdje.

Napiši komentar