fbpx

Posljednji dani godine na izmaku pravo su vrijeme da se sumira urađeno. Redakcija portala eTrafika zavirila je u vlastitu analitiku te popisala najčitanije ovogodišnje tekstove!

Ubjedljivo najčitaniji tekstovi ove godine odnose se na borbu Davora Dragičevića i grupe “Pravda za Davida” da dođu do istine i pravde o smrti Davida Dragičevića.

Slijedi spisak 30 najčitanijih tekstova ove godine na portalu eTrafika i to redosljedom od najčitanijeg.

Podrži eTrafiku

Na tatinoj i maminoj katedri: Ekspresno do titule i odličnih zaposlenja

Ne dozvoljavajući da ih etika i moral sputavaju u olakšavanju školovanja i zaposlenja djece, profesori na Pravnom fakultetu u Banjaluci, ali i sudije i tužioci, kao nosioci pravosudnih institucija u Republici Srpskoj, svjesno ili ne, ugrozili su temelje na kojima počiva ova izuzetno osjetljiva oblast, eliminišući kvalitet i uspostavljanjem institucije nepotizma.

Opširnije čitajte OVDJE.

Život u neuslovnom podrumu i obroci iz javne kuhinje

Više od 20 godina Lj. R. (48) živi sa dvojicom sinova u neuslovnom stanu u podrumu jedne zgrade, nedaleko od centra Banjaluke. Za njihovu situaciju do sada su znale samo komšije, humanitarne organizacije i Centar za socijalni rad, koji ih povremeno obilaze i nose pomoć. Majka i stariji sin S. R. (25) izbjegli su iz Petrinje, nakon čega su se nastanili u Banjaluci, gdje je rođen mlađi sin B. K. (21), sa poteškoćama u razvoju.

Više čitajte OVDJE.

Pravda za Davida: Ne možemo podnijeti način na koji su ga ubili

“Vi znate dio onoga što su uradili Davidu, Davor zna sve, a ono što mi znamo 99 odsto je ogavno, gnusno… Kad jednom saznate svu istinu nećete moći da je trpite i nećete moći da spavate. Mi ne spavamo noćima, jer ljudski mozak ne može podnijeti način na koji su ubili Davida i šta su mu radili. Do te mjere zla, pakosti… Samo zato što je David znao nešto, bio je spreman da im se odupre.”

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Imam pet svjedoka koji su vidjeli posljednje sate Davidovog života

“Javila mi se djevojka koja tvrdi da njena izjava data MUP-u nije tačna. Natjerali su je da kaže da je David te noći bio pijan i drogiran. Sada je u inostranstvu, ali će se vratiti u Banjaluku da ispravi izjavu. Imam pet svjedoka koje ne smijem nigdje odvesti, zbog njihove sigurnosti i njihove djece. Kako da ih odvedem u Tužilaštvo nakon svega? Oni su vidjeli posljednje sate Davidovog života i šta mu se dogodilo.”

Opširnije čitajte OVDJE.

Još jedan napad u Banjaluci: Muškarac umro nakon premlaćivanja

Dragan Gajić (61) preminuo je u četvrtak, 30. avgusta, nakon što ga je grupa napadača pretukla u dvorištu zgrade u kojoj je živio u banjalučkom naselju Starčevića.

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Policija nije provjerila Davidovu sobu!

Stotine građana okupile su se večeras na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi zapalili svijeće za nastradalog Davida Dragičevića (21) i poslali poruku vlastima da ne vjeruju u policijske izvještaje, već zahtijevaju da se krivci pronađu i kazne.

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Djeca nisu mogla smisliti ovaj zločin, već profesionalci

Povodom otvorenog pisma Filipa Ćuluma, koji se dovodi u vezu sa smrću Davida Dragičevića, a koji je danas pisao predsjedniku RS Miloradu Dodiku, premijeru Željki Cvijanović, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i Okružnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, danas se oglasila inicijativa “Pravda za Davida”.

Opširnije čitajte OVDJE.

Grupa “Pravda za Davida” renovirala spavaću sobu porodici iz podruma

Dirnuti teškom sudbinom i užasnim uslovima u kojima živi Lj. R. (48) sa svoja dva sina, 12 drugara Davida Dragičevića, poznatijih kao Dvanaest veličanstvenih, odlučili su da im pomognu tako što će renovirati jednu od prostorija u stanu.

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Recite mi vrijeme Davidove smrti!

“Neću dijete sahraniti dok se ne obavi obdukcija kojoj ću prisustvovati. Hoću završni izvještaj policije. Prihvatam istinu, ma koliko ona surova bila.” Rekao je ovo Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića (21), zbog koga su se Banjalučani i večeras okupili na Trgu Krajine.

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Neće mi podmetnuti tuđe, nevino dijete

“Da ste 18, 19, 20. i 21. marta bili savjesni i radili, moj David bi bio živ. Ja kad radim dan i noć, barem neke rezultate donesem u svoju kuću. Pređite sa riječi na djela”, odgovorio je Davor Dragičević na današnje saopštenje Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koje kaže da svaki dan i noć rade na istraživanju ubistva Davida Dragičevića (21).

Opširnije čitajte OVDJE.

Moda za sva vremena: Prijedorčanka stvara nevjerovatne predmete od vune

Po struci profesorica srpskog jezika i književnosti, Renata Šikanjić Novaković iz Prijedora pletenje smatra hobijem, poslom i zadovoljstvom. Svakodnevno stvara nevjerovatne odjevne predmete od vune i prkosi instant modi.

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Priprema se novi montirani proces

“Tužbe stižu na kućnu adresu, u ponedjeljak nekoliko hiljada njih nosim u Tužilaštvo”, istakao je danas na Trgu Krajine u Banjaluci Davor Dragičević, podsjećajući građane da i oni, poput njega, mogu Okružnom tužilaštvu podnijeti tužbu protiv anonimnog i još uvijek slobodnog ubice njegovog sina Davida Dragičevića (21).

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Velika je vjerovatnoća da mu je srce kucalo kad su ga položili

“Evo, sine, ko je ostao u kući. Ja i tvoja Luna! Radi koga? Radi koga sam bio u ratu? Radi koga sam dizao kredite i pravio kuću? Dovoljno mi je ovo ovdje, kod svog djeteta. Čekam pa dočekam, proradila savjest. Šta si imao u džepovima? Je li, Iliću, Lukače, Karanu? Je li skočilo dijete u Crkvenu? Je li čovjek rekao 25. marta da je dijete ubijeno na najbrutalniji način? Velika je vjerovatnoća da mu je srce kucalo kad su ga položili. Kucalo srce!”

Opširnije čitajte OVDJE.

Rastu pritisci na grupu “Pravda za Davida”: Koriste se najpodlijim metodama

“Saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva. Kazna za ovo djelo je do 45 godina zatvora”, podsjetio je danas javnost, po ko zna koji put, Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića (21).

Opširnije čitajte OVDJE.

Različiti nalazi obdukcije: David Dragičević u vodi proveo najviše četiri dana

“Gospodine Karane, ovo je vaša katastrofa!”, rekao je Davor Dragičević na Trgu Krajine u Banjaluci, komentarišući zapisnik koji je sastavio specijalista sudske medicine Željko Karan, nakon obdukcije tragično nastradalog Davida Dragičevića (21).

Opširnije čitajte OVDJE.

Dogs Trust u Banjaluci: Sterilisali ženku 10 dana nakon koćenja, tvrde da nisu znali za štence!

Dvogodišnja mješanka Luna bila je vlasnički pas do prije 40 dana. Krajem juna vlasnici su je predali Petku Ostojiću, čovjeku koji u Banjaluci hvata pse i odvodi ih na sterilizacije u sklopu Dogs Trust programa. U tom trenutku, Luna je imala štence stare tek sedam dana. Bez obzira na to, odlučeno je da bude sterilisana, što je naišlo na oštre osude veterinarske struke u Banjaluci, kao i ljubitelja životinja. Oni se slažu u tome da je sterilizacija trebala biti odgođena dok štenci ne napune tri mjeseca i prestanu sa sisanjem, dok veterinar koji je operisao Lunu, Boran Gajić iz Vet centra, tvrdi da problema nema, te da je izvršio operaciju jer ona u tom trenutku nije bila u laktaciji, pa nije mogao znati da ima tako male mladunce.

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Peti oktobar! Da vide, Davide!

“Pozivam sve ljude, bez obzira na vjeru i naciju, na treći i posljednji veliki skup Pravda za Davida. Petak, peti oktobar, sa početkom u 18 časova. Skup istine i pravde, ljubavi i tolerancije, mirno i dostojanstveno. Mi nismo oni, nikada nećemo ni biti. Niko u ovoj državi nema pravo da zabrani, kontrolisati možete. Pravda za Davida ima demokratko, ljudsko pravo da bude taj dan sa nama. Da dođe da traži istinu i pravdu. Da traži bolje jutro i bolje sutra. Ne za sebe, nego za djecu. Meni nema sedam mjeseci ni jutra ni ponoći, ni zore ni svitanja.”

Opširnije čitajte OVDJE.

Suzana Radanović Miloradu Dodiku: Pogledaj me u oči pa reci da je moj David narkoman

“Šta hoćete više, koliko dokaza? Zašto hapsite nebitne ljude? Dodik nam je posle one sramne konferencije došao i rekao ‘Šta god treba’. Evo ja mu sad kažem – treba! Dođi ovdje sutra naveče u 18 časova. Dođi i pogledaj me u oči pa reci da je moj David narkoman. Dođi! Bojiš li se žene? Bojiš li se majke? Ovo je tvoj narod!”

Opširnije čitajte OVDJE.

U toku gradnja kuće za Savanoviće: Svi smo presrećni zbog ovoga!

Kuća dvanaestočlane porodice Savanović iz Potkozarja se uveliko gradi, a uskoro će biti spremna da primi desetoro djece zajedno sa roditeljima Suzanom i Željkom.

Opširnije čitajte OVDJE.

Pravda za Davida: Hoće li Narodna skupština legalizovati ubistva naše djece?

Osamdeset i trećeg dana okupljanja za Davida Dragičevića na Trgu Krajine u Banjaluci, najviše je bilo riječi o predstojećoj sjednici Narodne skupštine RS, na kojoj će narodni poslanici razmatrati zaključke do kojih je došao Anketni odbor, sačinjen da bi sagledao sve relevantne činjenice u vezi tragične smrti Davida Dragičevića (21).

Opširnije čitajte OVDJE.

Svi na ulice, da padnu ubice: Grupa Pravda za Davida već osam sati ispred Policijske uprave

Nakon što mu je večeras prijećeno smrću prilikom okupljanja na Trgu Krajine, Davor Dragičević je sa članovima grupe Pravda za Davida otišao pred zgradu Policijske uprave Banjaluka, gdje se još uvijek nalaze.

Opširnije čitajte OVDJE.

Prilagođavanje zakona pojedincima: U toku spasavanje podobnih direktora škola?

Umjesto da se pojedinci prilagođavaju aktuelnim zakonskim propisima, u Republici Srpskoj se zakoni prilagođavaju pojedincima, što potvrđuju i posljednja dešavanja oko izmjena Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju RS.

Opširnije čitajte OVDJE.

Kastrirali mladog šampiona BiH bez znanja i dozvole vlasnika

Džek rasel terijer po imenu Baron, star dvije godine i tri mjeseca, nestao je u februaru ove godine u naselju Trn pored Banjaluke, da bi početkom aprila bio pronađen 16 kilometara do svoje kuće – kastriran, iznemogao, te pun povreda i krpelja. Radi se o mladom šampionu RS i BiH, koji je bio namijenjen za dalju reprodukciju, ali je izgubio svoju izložbenu vrijednost jer ga je veterinarska ambulanta “Šapica” iz Trna kastrirala bez znanja i dozvole vlasnika. To je uradila u sklopu projekta organizacije Dogs Trust, koja finansira sterilizacije i kastracije uličnih pasa, kako bi se smanjio njihov broj.

Opširnije čitajte OVDJE.

Davor Dragičević: Ne uplićite politiku

“Nadam se da će biti nekih rezultata ove sedmice, kako bi ga mogao sahraniti.”

Opširnije čitajte OVDJE.

Slučaj Dragičević: Anketni odbor sumnja da se radi o ubistvu, zakazan još jedan veliki skup građana

Sedmog jula u 19 časova će u Banjaluci biti organizovano veliko okupljanje građana koji traže pronalaženje i procesuiranje krivaca za smrt Davida Dragičevića (21).

Opširnije čitajte OVDJE.

Studentski parlament: Politici nema mjesta u studentskim organizacijama

Na nedavnim izborima za rukovodstvo Studentskog parlamenta u Banjaluci studenti su najviše glasova dali Branku Trniniću, Nikoli Babiću, te Milanu Unčaninu. Ekipa eTrafike iskoristila je priliku da razgovara sa njima o tome šta studente čeka za vrijeme njihovog mandata.

Opširnije čitajte OVDJE.

Doktor za gitare kome je neophodno radno vrijeme

Na broju 102 banjalučke ulice Stevana Bulajića smještena je kuća koja se na prvi pogled ne razlikuje od okolnih. Da vas put ovamo nanese, vjerovatno biste prošli i ne pogledavši je. Ipak, u njoj se nalazi prostorija u koju svakodnevno svraćaju muzičari iz Banjaluke i drugih bh. gradova. „Svraćaju“ možda nije najtačnija riječ, jer nerijetko sa drugog kraja države dođu samo zbog nje. I u njoj ostavljaju najvrijednije što imaju – instrumente.

Opširnije čitajte OVDJE.

Slučaj Davida Dragičevića: Otvoreni računi za pomoć porodici u pravnoj borbi

Četvrti dan zaredom građani su se okupili na Trgu Krajine u Banjaluci kako bi od nadležnih tražili da pronađu i kazne odgovorne za smrt Davida Dragičevića.

Opširnije čitajte OVDJE.

Imaš marku? Prikupljanje priloga na Demofestu i humanitarni rafting za Savanoviće

“Imaš marku?” naziv je humanitarne akcije koju realizuje udruženje građana eTrafika.net, kako bi se skupio novac za dvanaestočlanu porodicu Savanović iz Potkozarja. U saradnji sa agencijom Aquarius, tokom tri dana Demofesta će na banjalučkoj tvrđavi Kastel biti postavljena kutija za priloge, dok će 30. jula građani moći da učestvuju i u humanitarnom raftingu na rijeci Vrbas, organizovanom uz pomoć ronilačkog kluba Buk.

Opširnije čitajte OVDJE.

Pet mjeseci od nestanka Davida Dragičevića: Kada će stići istina i pravda?

Prije tačno pet mjeseci u centru Banjaluke nestao je David Dragičević (21), a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije u koritu rijeke Vrbas. Dva dana nakon toga počela su okupljanja građana u njegovom, ali i drugim gradovima. Njegovi prijatelji, poznanici, kao i ljudi koji ga nisu lično poznavali, ali ih je pogodila ova tragedija, na Trgu u Banjaluci se okupljaju već 146 dana, tražeći istinu i pravdu za ovog mladića.

Opširnije čitajte OVDJE.

Da se prisjetite šta ste na našem portalu najviše čitali u 2017. godini, kliknite OVDJE.

eTrafika.net

 

 

Napiši komentar