fbpx

Redakcija portala Inforadar i Udruženje za medijski aktivizam (UMA) pozivaju sve nadležne institucije, prije svega MUP Kantona Sarajevo i nadležno tužilaštvo, da do kraja sprovedu istragu o fizičkom napadu na novinara i izvršnog urednika portala Inforadar Adisa Šušnjara, koji se desio 8. decembra u Sarajevu.

Izvor: Saopštenje

Šušnjara su ispred ulaza u zgradi u kojoj živi napale nepoznate osobe, nanijevši mu povrede glave. Nakon izostanka adekvatne reakcije strukovnog udruženja i blagovremene istrage policije, redakcija Inforadara ponovo poziva sve institucije da detaljno provedu istragu i zahtijeva objavljivanje motiva napada i ime/imena osoba koje su ugrozile život novinara.

Foto baza

“Ukoliko adekvatna reakcija ponovo izostane, Inforadar će zatražiti pomoć strukovnih međunarodnih institucija s ciljem zaštite sigurnosti i digniteta našeg novinara, te ukazati na opstrukcije i nezainteresovanost domaćih institucija u utvrđivanju istine. S obzirom na specifičnost novinarskog posla i posljedica koje svaki pritisak ili napad na novinara donosi veoma je bitno da se čim priju otkriju počinioci i motivi napada”, navodi glavni i odgovorni urednik Almedin Šišić.

Napiši komentar