fbpx

Mili, desetogodišnji pas u kolicima, skoro godinu dana privlači pažnju korisnika društvenih mreža. Ovaj veseli dedica iza sebe ima jednu tešku priču, ali ne dozvoljava da ona slomi njegov duh.

Naime, Mili je pronađen krajem novembra prošle godine u Brčkom. Vukao je zadnje noge po ulici, zbog čega su one obilno krvarile. Istog dana je počela njegova posjeta veterinarima, te mu je pronađen privremeni smještaj. Kroz dva mjeseca je stigao do Banjaluke, a zatim i do Kotor Varoši, gdje je trenutno zbrinut.

Mili nedugo nakon pronalaska

Nakon četiri veterinara i jednog neurohirurga, otkriveno je da Milija nije udarilo auto, kako se do tada mislilo, već ga je neko upucao iz sačmarice. Zbog toga su mu zadnje noge nepokretne i nema nade da će ikada prohodati. Međutim, jako brzo su mu nabavljena kolica, pravljena specijalno za njega, pa se on nesmetano kreće i po neravnom terenu. Izrazito je dominantan, živi u čoporu od 13 pasa, dobro se slaže sa mačkama i djecom. Kolica mu nisu prepreka u svakodnevnom šetanju i trčkaranju.

Podrži eTrafiku

Mili je vaksinisan, čipovan i kastriran, posjeduje pasoš, redovno se čisti od parazita… Izrazito je umiljat i društven, voli sunce i boravak vani. Traži osobu koja će ga voljeti, mnogo češkati i redovno šetati. Opsesija mu je hrana i nikad je nije dovoljno.

Ako želite da Mili uveseljava i vaše dane, javite na u inbox Facebook stranice Udomljvanje životinja Kotor Varoš ili broj telefona 066/641-986.

Napiši komentar