fbpx

Građani Banjaluke imali su priliku da sinoć na humanitarnom Psećem bazaru kupe majice, šolje, bedževe, prisvjeske, magnete, keksiće, marame… sa motivima pasa i šaljivim natpisima, te svojom kupovinom pomognu napuštenim psima. Riječ je o akciji koju je organizovalo udruženje eTrafika.net u partnerstvu sa kafićem Yoko, dok je pomoć namijenjena psima koje trenutno čuva Svjetlana Trifunović u Kotor Varoši.

Piše: Vanja Stokić

Pored kupovine predmeta, posjetioci su donijeli veći broj starih peškira, jorgana, dekica, prostirki i slično, što je neophodno kako bi psi tokom hladnom i vlažnog vremena ostali na suvom i toplom. Među donacijama se našla i poneka konzerva, kesica keksića, igračka, povodac i okovratnik. Takođe, organizovano je druženje sa dvije ženke koje traže dom – Zagitom i Laurom.

Podrži eTrafiku
Donirane stvari

Odziv na događaj je bio jako dobar i građani su pokazali želju da pomognu ovim životinjama. Prikupljeno je ukupno 1.046 KM, ali kada se “podvuče crta” i isplate troškovi nabavke materijala i štampanja predmeta koji su se prodavali, ostaje svega 162 KM. Taj novac će se potrošiti na dvije kastracije i jednu sterilizaciju uličnih pasa.

Mnogo hvala svima koji su pomogli na bilo koji način, a posebno Mili Jovanov koja nam je dizajnirala majice, šolje i naljepnice. Ukoliko želite da kupite neku od preostalih stvari sa Psećeg bazara, posjetite Facebook stranicu Udomljavanje životinja Kotor Varoš.

Napiši komentar