fbpx

“Evo, sine, ko je ostao u kući. Ja i tvoja Luna! Radi koga? Radi koga sam bio u ratu? Radi koga sam dizao kredite i pravio kuću? Dovoljno mi je ovo ovdje, kod svog djeteta. Čekam pa dočekam, proradila savjest. Šta si imao u džepovima? Je li, Iliću, Lukače, Karanu? Je li skočilo dijete u Crkvenu? Je li čovjek rekao 25. marta da je dijete ubijeno na najbrutalniji način? Velika je vjerovatnoća da mu je srce kucalo kad su ga položili. Kucalo srce!”

Piše: Vanja Stokić

Kazao je ovo Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, na 199. okupljanju grupe Pravda za Davida u Banjaluci.

Podrži eTrafiku

“Ko ga je držao? Jesam li dao sve podatke? I šta ste uradili? Doručak, ručak, večera, sastanak, spavanje. A meni i ovim ljudima oko mene ni sna ni bilo čega. Kome? Zašto? Što stojimo ovdje? Ja ne moram ni jesti, ni spavati, ni živjeti. Ali ovaj narod oko mene mora. Ništa mi ne treba u životu. Treba mi za Davida pravda!”, naglasio je on tokom svog govora.

Kako je istakao, često se pominje kako on ima podršku Muslimana i Hrvata, ali on zapravo ima podršku – ljudi.

“Ko god misli kao ja, neka u datom momentu stane uz mene. Ostali, idite u mišje rupe”, poručio je on.

Neformalna grupa Pravda za Davida uskoro postaje udruženje građana, a nedavno je održana i osnivačka skupština, kaže Daniela Ratešić.

“Udruženje ćemo najvjerovatnije registrovati u Ministarstvu pravde BiH, kako bi bilo registrovano na nivou cijele države. Molim vas za strpljenje, svaki građanin koji želi bolju budućnost za svoju djecu biće dobrodošao. Ako se ne postigne pravda za ovo dijete, ne možemo očekivati pravdu ni za jedan drugi slučaj niti problem u ovoj državi. David jeste Suzanino i Davorovo dijete, ali je postao dijete i obaveza svih nas”, istakla je ona.

3 Komentara

  1. UVIJEK ĆEŠ IMATI PODRŠKU LJUDI I J… TI SE ŠTA KO MISLI! PRAVDA ZA DAVIDA!!!

Napiši komentar