fbpx

Tokom sinoćnje akcije “Daj šapu” prikupili smo malo više od pola tone raznovrsne hrane za napuštene pse! Mnogo hvala kafiću YOKO koji nam je izuzetno pomogao prilikom realizacije i naravno svim građanima koji su dolazili da se druže sa psima i doniraju hranu.

Piše: Vanja Stokić

Prema našoj računici, sinoć nas je za tri sata posjetilo oko stotinu ljudi! Oni su nam donijeli 341,5 kg granula, 74 velike konzerve, 138 malih konzervi, te 96 pakovanja riže i različitih tjestenina. Tu se našlo i nekoliko kilograma kostiju, i mnogo, ali zaista mnogo poslastica za pse. Čak i malo krompira i mrkve. Takođe, dobili smo nekoliko šampona, dekica, zdjelica, pašteta i salama za pse… Nekoliko posjetilaca je dalo i novčane donacije, od kojih je takođe kupljena hrana. Kada se sve to pretvori u kilograme, dođemo do cifre od nevjerovatnih 543 kg!

Foto baza

Sve prikupljene donacije eTrafika je već dostavila u Kotor Varoš Svjetlani Trifunović koja se potpuno sama brine o 14 napuštenih pasa. Večeras su sa nama bila i četiri predstavnika ovog čopora – Mili, Nina, Elena i Fleur, koji su očarali sve posjetioce kafića YOKO.

Osim što smo svi zajedno uradili jednu nevjerovatnu stvar i osigurali hranu ovim psima za nekoliko mjeseci, takođe smo se jako lijepo družili i širili empatiju prema napuštenim četvoronošcima. Vlasnici pasa su dovodili svoje ljubimce sa sobom, tako da je YOKO sinoć bio mjesto igre, razgovora i humanosti. U jednom trenutku se među nama pojavio i pas sa ulice, koga je privukla gomila ljudi, pasa i hrane. Lijepo se igrao sa nama, a zatim je okupirao jednog mladića kome je doslovno zaspao u naručju.

Napiši komentar