fbpx

Banjalučki centar za ljudska prava, Fondacija Friedrich Ebert Banjaluka i Udruženje BH novinari organizuju konferenciju pod nazivom „Stereotipi koji se podgrijavaju – Kako se boriti protiv mizoginije u medijima i javnom prostoru“.

Izvor: Saopštenje

Na ovom događaju, koji će se održati 28. i 29. septembra (petak-subota) u hotelu „Jelena“ u Banjaluci (na adresi Jovana Dučića 25) sa početkom od 18 časova u petak (28. septembra) i u 11 časova u subotu (29. septembra), raspravljaće se o mizoginiji i stereotipima koji postoje u našem društvu.

Podrži eTrafiku

Mizoginija se manifestuje na mnogo različitih načina, uključujući polnu diskriminaciju, ponižavanje žena, nasilje prema ženama, seksualnu objektifikaciju itd. Takođe, često se određene mizogene poruke puštaju u javni etar putem reklama i kampanja kojima se promovišu druge stvari, kao što su npr. borba protiv alkoholizma ili prodaja određenih proizvoda. Sve ovo je pojačano predrasudama koje teško iščezavaju iz javnog života.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane građane, a posebno za novinare, pravnike, politikologe kao i studente žurnalistike, prava, politikologije. Panelisti na ovoj konferenciji su Duška Jurišić, novinarka FTV, Svetlana Cenić, ekonomistkinja, Gordana Katana, novinarka Oslobođenja i Ljubinko Mitrović, ombudsman za ljudska prava u Bosni i Hercegovini dok su izlagači Zlatiborka Popov – Momčinović, profesorica na Fakultetu političkih nauka u Istočnom Sarajevu, Lejla Turčilo, profesorica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, Tina Jelin – Dizdar, novinarka televizije N1, Ana Kotur – Erkić, pravnica i aktivistkinja i Vanja Stokić, urednica portala eTrafika.

Događaj je besplatan za sve zainteresovane i svi građani su dobrodošli na njega.

Na sljedećem linku možete preuzeti Program (Agendu) događaja: https://goo.gl/6EHbPZ

Napiši komentar