Stotinuosamdeset i prvog dana okupljanja grupe “Pravda za Davida” otac ubijenog Davida Davor Dragičević upozorio je građane da je u toku montiranje drugog procesa organizovanog ubistva njegovog sina, ali da on i ljudi oko njega to nikada neće prihvatiti.

Piše: Vanja Stokić

On je podsjetio prisutne na strahote koje je njegov sin prošao.

“U noći sa 17. na 18. mart je otet, onda kreće mučenje, mučenje, mučenje. Dijete od 21 godinu. Tuku ga zločinci i ubijaju. Dvadeset četvrtog ga bacaju u kanalizaciju”, kaže Dragičević, ističući da mrtvozornik nije pronašao nijedan predmet u njegovim džepovima, dok su sutradan tu bili čakija, novčanik, ključevi, 180 KM…

“Na press konferenciji je vrh MUP-a RS iznio sve i jedan neistinit podatak, osim Davidovog imena”, rekao je on, navodeći da su u ubistvu učestvovali vrh Republike Srpske, vrh MUP-a RS, te vrh Tužilaštva.

Davidova majka Suzana Radanović iskoristila je priliku da pozove ljude da se više ne dijele po vjeri i naciji.

“Kažu da nas Federacija podržava jer hoće da sruše Republiku Srpsku. Mene to uopšte ne zanima. Davor je lijepo rekao da su mi dijete ubili Srbi. Muslimani podržavaju mene, majku, a Srbin predsjednik me ne podržava”, istakla je ona, dodajući da se vrh RS plaši, jer “da se ne boje davno bi nas počistili odavde”.

Davor Dragičević i grupa “Pravda za Davida” već tri dana ne odlaze sa Trga Krajine. Sve je počelo u srijedu naveče, kada je na Davora nasrnuo Đorđe Marinković iz Brčkog. Revoltirani slabom reakcijom policije, građani su protestvovali ispred Policijske uprave Banjaluke više od 20 sati bez prestanka, da bi se zatim preselili na Trg u četvrtak popodne. Kako kažu, ne odlaze dok se ne riješi slučaj ubistva Davida Dragičevića. Institucijama je dat rok do 25. septembra u 18 časova.

Napiši komentar