fbpx

“Šta hoćete više, koliko dokaza? Zašto hapsite nebitne ljude? Dodik nam je posle one sramne konferencije došao i rekao ‘Šta god treba’. Evo ja mu sad kažem – treba! Dođi ovdje sutra naveče u 18 časova. Dođi i pogledaj me u oči pa reci da je moj David narkoman. Dođi! Bojiš li se žene? Bojiš li se majke? Ovo je tvoj narod!”

Piše: Vanja Stokić

Kazala je ovo Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića (21), koja se večeras obratila prisutnima u Banjaluci, na 180. okupljanju grupe Pravda za Davida. Tokom njenog emotivnog govora prisutni građani nisu mogli sakriti suze, a ona se osvrnula i na okupljanje ispred Policijske uprave Banjaluka.

“Kad sam gledala snimak bilo mi je teško što nisam mogla biti sa vama. A onda sam vidjela one puške i prst na obaraču… Na majke, na bake! Sram vas bilo!”, naglasila je ona.

Davidov otac Davor Dragičević podsjetio je građane da je ovo druga noć koju sa drugim članovima grupe provodi na Trgu Krajine, sa koga neće otići sve dok se ne riješi ubistvo njegovog sina. Institucijama je dao rok do 25. septembra u 18 časova, te ističe da će zatim on krenuti u “lov na ubice”.

“Nema umanjivanja zločina niti poturanja nevinih ljudi, nevine djece. Istini i pravdi se moraju privesti svi nalogodavci, egzekutori i saučesnici organizovanog ubistva Davida Dragičevića”, kazao je on, referišući se na jučerašnje hapšenje Alena Kukića zbog montiranja video snimaka koji su korišteni u istrazi. Određen mu je jednomjesečni pritvor.

Kako kaže Dragičević, neće da shvati kako se ljudsko biće može staviti iznad Boga.

“Ubice, zločinci, fašisti! Vi što ste nam stavili Davidovu zvijezdu, ovo što vi radite svom narodu nikad u istoriji ljudskog roda nije zabilježeno. Fizički kad te neko tuče i maltretira, nekako se može izdržati. Kad ti oduzima porodicu i dostojanstvo…”, kazao je on.

2 Komentara

Napiši komentar