fbpx

Nakon što mu je večeras prijećeno smrću prilikom okupljanja na Trgu Krajine, Davor Dragičević je sa članovima grupe Pravda za Davida otišao pred zgradu Policijske uprave Banjaluka, gdje se još uvijek nalaze.

Piše: Vanja Stokić

Na okupljanju na Trgu Krajine Dragičevića je nepoznat muškarac povukao za ruku i prijetio mu smrću. On je ubrzo uhapšen, a grupa Pravda za Davida se okupila ispred PU Banjaluka, gdje su im se pridružili i drugi građani. Tu se nalaze već osam sati i najavljuju da će ostati cijelu noć.

Podrži eTrafiku

Do sada nije bilo nijednog incidenta, iako je RTRS izvijestio da su okupljeni pokušali da uđu u PU, u čemu ih je spiječila policija. To se nije desilo.

Solidarišući se sa okupljenima, građani Banjaluke donosili su im skuvanu kafu, vodu, hranu, kao i toplu odjeću.

Dragičević sve vrijeme iznosi detalje u vezi ubistva njegovog sina, Davida Dragičevića. Tvrdi da je David ubijen u jednoj prostoriji Policijske uprave, u koju je uveden kroz ulaz koji se već godinama ne koristi. Navodio je imena policijskih službenika koji su navodno učestvovali u njegovom zlostavljanju, te upitao u kakvom je stanju bila Davidova vilica kada su pronašli njegovo tijelo.

Okupljeni građani skoro sve vrijeme pjevaju pjesmu “Klinac iz geta”, te uzvikuju “Svi na ulice, da padnu ubice”. Oko jedan sat iza ponoći, policija je postavila kameru na obližnji stub i usmjerila je ka skupu.

1 Komentar

  1. Šta radi SIPA u Banja Luci, kakva je njihova funkcija u ovom gradu u ovoj državi, Davor im je predao tužbe prije mjesec dana, kada misle privesti zločince i ubice
    Pravda za Davida ✊
    Pravda za Dženana ✊
    Pravda za svu našu djecu ✊

Napiši komentar