“Očekujem da sutra dvije osobe budu uhapšene i da budu podnesene dvije krivične prijave. Ipak, oni su sitni, a ja idem do kraja. Meni treba vrh piramide!”, kazao je Davor Dragičević tokom 162. okupljanja građana na Trgu Krajine u Banjaluci, tražeći istinu i pravdu za njegovog ubijenog sina Davida Dragičevića (21).

Piše: Vanja Stokić

Tokom večerašnjeg okupljanja grupe “Pravda za Davida”, Dragičević je podsjetio na iskaz koji je navodna svjedokinja dala Tužilaštvu u vezi ubistva njegovog sina. Ona tvrdi da je 18. marta u četiri sata ujutru probudila snažna buka ikoji je dolazila spolja.

“Navela je da je čula muški histeričan glas, koji je galamio na nekoga, a taj koji je galamio bio je ljut i izgovarao je prijeteće riječi. Pored tog, čuli su se glasovi još dva ili tri muškarca. Te glasove pratila su dva snažna treska, koji su najviše ličili na zvuk dasaka koje su bačene sa visine na tvrdu podlogu. Odmah nakon toga je čula zvuk kršenja grana i da je nešto upalo u vodu. Taj zvuk je za nju bio toliko strašan da je odmah pomislila da je neko poginuo. Taj događaj je toliko uznemirio da je te nedelje zaboravila da posti”, naveo je Dragičević, sarkastično čitajući njen iskaz.

On je još jednom ponovio da su Davida Dragičevića ubili pripadnici MUP-a u sprezi sa Tužilaštvom, te da se ovaj zločin zataškava.

David je nestao u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo sa brojnim povredama pronađeno je 24. marta. Istrazi je trebalo čak tri mjeseca da ovo djelo okarakteriše kao ubistvo, a ne kao zadesnu smrt ili samoubistvo, kako je tvrđeno na početku.

Porodica Dragičević sastavila je tim advokata, koji su do sada uočili niz propusta u istrazi. Tim čine advokati Duško Tomić i Ifet Feraget iz BiH, Anto Nobilo iz Hrvatske, te Zora Dobričanin Nikodinović iz Srbije.

Napiši komentar