fbpx

U Oxford edukativnom centru Banjaluka prva sedmica septembra posvećena je humanitarnim aktivnostima, kako bi se skupio novac za obnovu kuće porodice Jungić iz Banjaluke.

Da bi samohrana majka i njen sin dočekali zimu pod obnovljenim krovom, u Oxford edukativnom centru organizuju se kreativne radionice za djecu uzrasta od 5 do 10 godina, koja će  imati priliku da se upoznaju sa pojmom humanosti, te kako svojim trudom, radom i željom mogu pomoći drugoj osobi.

“Humanost je jedna od crta ličnosti koju, kao i svaku drugu crtu ličnosti kod djeteta, od djetinjstva treba njegovati i podsticati. Na razvoj humanosti u najvećoj mjeri utiče okolina djeteta. Ako postoje takvi primjeri koje dijete može da vidi, ili još bolje da učestvuje u njima, dijete će to prihvatiti kao nešto što je poželjan način ponašanja”, kažu u Oxford centru.

Podrži eTrafiku

Radionice će se održati u prostorijama Oxford edukativnog centra a čine ih kombinacija NTC tehnika i metoda i raznih kreativnih tehnika.

Cijena je 10 KM, a sav prihod će biti doniran porodici Jungić. Svi zainteresovani za učešće djecu mogu prijaviti na broj telefona 065/333-335. Pored učešća na radionicama, svi koji žele pomoći Aci mogu to učiniti na način da ostave novac u prostorijama Oxford edukativnog centra, na mjestima koja su predviđena za to.

Donacije se mogu uplatiti i putem računa 562-099-81-44-44-06-91 na ime Udruženja “Nova generacija” Banjaluka – akcija obnove kuće porodici Jungić.

Porodica Jungić živi u neuslovnoj kući staroj više od 80 godina. Oštećena je tokom zemljotresa 1969. godine, nakon čega nije u potpunosti sanirana.

Više informacija:

Majka i sin preživljavaju u kući kojoj otpada plafon

Napiši komentar