fbpx

Prije tačno pet mjeseci u centru Banjaluke nestao je David Dragičević (21), a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije u koritu rijeke Vrbas. Dva dana nakon toga počela su okupljanja građana u njegovom, ali i drugim gradovima. Njegovi prijatelji, poznanici, kao i ljudi koji ga nisu lično poznavali, ali ih je pogodila ova tragedija, na Trgu u Banjaluci se okupljaju već 146 dana, tražeći istinu i pravdu za ovog mladića.

Piše: Vanja Stokić

Centralna figura okupljanja, Davidov otac Davor Dragičević, večeras je okupljenima u Banjaluci najavio da će 05. oktobra javno reći imena naručioca i ubica njegovog sina, te da izbora u BiH neće biti ukoliko se ne riješi Davidovo ubistvo.

Podrži eTrafiku

“Nećete se više igrati ni sa mnom, ni sa kostima mog Davida, ni sa grupom Pravda za Davida. Predsjedniče, premijerko, pozicijo i opozicijo, mogu sam ostati na Trgu, ali neće biti izbora ako ne kažete. Stojimo mirno i dostojanstveno, ali nam ne dajete istinu i pravdu. Ubili ste mi najsvetije što sam imao u životu. Nećete se izvući!”, poručio je Dragičević, pitajući čime je njegov sin zaslužio smrt.

Dragičević je takođe najavio okupljanje ispred zgrade Okružnog tužilaštva u Banjaluci, za ponedjeljak, 20. avgust.

“U ponedjeljak u 14:30 ispred Tužilaštva, da vidimo zašto im dajemo platu. Izgleda im dajemo platu da nam ubijaju djecu i da prikažu kako je to bilo zadesno. Od prvog momenta ste sve slagali, od 18. marta nijednu istinu niste rekli”, naveo je on.

Dva dana nakon pronalaska Davidovog tijela, 26. marta, MUP RS organizovao je konferenciju za medije, na kojoj je saopštio navodnu rutu Davidovog kretanja u noći nestanka. Povezan je sa pljačkom kuće u Banjaluci, te je navedeno da su u njegovom tijelu pronađeni marihuana i LSD. Takođe je njegova smrt okarakterisana kao zadesna, ali se nije isključila ni mogućnost samoubistva.

Porodica Dragičević je samoinicijativno poslala Davidovu kosu na analizu, kojom je ustanovljeno da u njegovom tijelu nema prisustva narkotika. Obavljene su dvije obdukcije, koje su pokazale različita vremena smrti, u razmaku od nekoliko dana, kao i brojne povrede po tijelu.

Okružnom tužilaštvu u Banjaluci bila su potrebna puna tri mjeseca da ovaj slučaj okarakteriše kao ubistvo. Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet od strane pripadnika policije, a zatim šest dana mučen i silovan, da bi zatim bio ubijen.

Do sada su u Banjaluci organizovana dva velika skupa, 21. aprila na Trgu Krajine prisustvovalo je između 10 i 15 hiljada ljudi, dok je skup održan 07. jula podržalo više od 15.000 građana.

Napiši komentar