fbpx

U petak, 27. jula od 19.00 časova održaće se deseta Banjalučka kritična masa (BKM), sa okupljanjem na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti od 18.30 časova.

Izvor: Banjalučka kritična masa saopštenje

Ova vožnja će biti najduža do sada, vozićemo kroz naselje Lazarevo/Budžak, gdje se nalaze najduže biciklističke staze. Na žalost, ove biciklističke staze služe svemu drugom samo ne svojoj svrsi. Na stazama se nalaze razne prepreke kao sto su: parkirani automobili, rupe, pješaci, bandere. Cilj ove #10 BKM vožnje je da svi zajedno ukažemo gradskim vlastima i odgovornim institucijama na probleme sa kojima se biciklisti svakodnevno susreću na biciklističkim stazama i od njih tražimo rješavanje ovog problema.

Podrži eTrafiku

Snimili smo i kratki video kojim građanima i odgovornim vlastima želimo još približnije dočarati svakodnevicu jednog bicikliste na ovoj relaciji, mada smo sigurni da su oni veoma dobro upoznati sa ovom problematikom koja traje godinama.

Video možere pogledati i “download“-ovati sa YouTube kanala.

Nepovezanost, odnosno isprekidanost, biciklističke staze na jednoj od žila i glavnih poveznica najudaljenijih banjalučkih naselja je jedan od najvećih infrastrukturnih problema sa kojima se svakodnevno suočava veliki broj biciklista. Pored isprekidanosti staze koja onemogućava fluentnost prohoda biciklističkog saobraćaja, vidimo da zakrčenost staza utiče na to da prosječan građanin odlučuje ili da ne vozi bicikl, ili da se preseli na kolovoz. Vožnja kolovozom na relacijama koje posjeduju biciklističku stazu nije dozvoljena.

Nadamo se da ćete kao i do sada podržati našu borbu za poboljšanje uslova za vožnju bicikla u gradu, kako bi ovaj vid transporta postao još popularniji među građanima Banjaluke.

Vidimo se na #10 BKM vožnji.

Banjalučka kritična masa (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju te zagovaranja unapređenja biciklističke infrastrukture.

Napiši komentar