fbpx

U sklopu akcije “Imaš marku?” za porodicu Savanović iz Potkozarja, tokom tri dana Demofesta prikupljeno je ukupno 4.543,35 KM! Volonteri eTrafike su od posjetilaca festivala prikupili 543,35 KM, dok su organizatori Demofesta odlučili da se odreknu 4.000 KM prihoda od ulaznica u korist ove porodice!

Tokom sva tri festivalska dana posjetioci su donirali novac za porodicu Savanović koja ima desetoro djece i potrebna im je pomoć za kupovinu zemljišta, kako bi mogli sagraditi sopstvenu kuću. Donaciju za izgradnju kuće dobili su od organizacije “Srbi za Srbe”, dok im je za kupovinu placa nedostajalo 8.000 KM.

Nakon što su volonteri eTrafike prebrojali sve marke, dinare, evre i kune ubačene u kutiju, konačan iznos prikupljen na Demofestu je 4.543,35 KM.

“Mnogo hvala i građanima koji su učestvovali u akciji, ali i agenciji Aquarius koja je odlučila da donira polovinu novca koja je porodici Savanović potrebna za kupovinu zemljišta. To nam je ogromna pomoć i uvjerena sam da ćemo uskoro skupiti i ostatak, kako bi se moglo početi sa gradnjom”, navela je urednica eTrafike i koordinatorka ove akcije Vanja Stokić.

Kako je istakla, nove akcije za ovu porodicu su već isplanirane i većina njih će se realizovati do kraja mjeseca.

“Tridesetog jula nas očekuje humanitarni rafting. Odziv ljudi je bio toliko dobar da smo morali povećati broj mjesta. Takođe, krajem mjeseca čekaju nas i humanitarne svirke, a tokom avgusta ćemo vjerovatno organizovati i jednu atletsku trku. Molim građane da ne stanu ovdje. Odlično smo počeli, ali je pred nama još mnogo posla”, istakla je Stokić.

Porodicu Savanović čine otac Željko i majka Suzana, te sedam djevojčica i tri dječaka uzrasti od dvije do 16 godina. Oni trenutno žive u neuslovnoj kući koja pripada Poljoprivrednoj školi. U porodici je zaposlen samo Željko, koji je inače srčani bolesnik, dok je Suzana prilikom posljednjeg poroda izgubila maternicu i jedan bubreg.

Dopuna: 23. jul:

Uplaćen dio novca doniranog na Demofestu, koji su prikupili volonteri eTrafike od posjetilaca.

Porodica sa desetoro djece sanja sopstveni dom

 

Napiši komentar