fbpx

U petak, 29. juna  od 19.00 časova održaće se deveta  Banjalučka kritična masa (BKM), sa okupljanjem na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti od 18.30 časova.

Ovoga puta, Banjalučani se voze sa prijateljima iz Kritične Mase Zenica koji su ih ugostili 26. maja u Zenici, a u okviru projekta “Dva točka – duplo više!”. Projekat ima za cilj promovisanje biciklizma kao životnog stila čiji rezultat su kako zdraviji pojedinci tako i zdravija društvena i prirodna sredina.

U subotu 30. juna u 16.00 časova održaće se biciklopopravljaona na kojoj će svi prisutni moći da se upoznaju sa osnovama popravke bicikla. Mjesto održavanja radionice je u ulici Branka Morače 4, kod Zelenog mosta. Prezenter, vele majstor u servisiranju bicikla, je Bogdan Jovašević – Boćo.

Foto baza

Aktivnosti su podržane od strane omladinske fondacije Schuler Helfen Leben.

“Kao i svaki put, tako i ovaj, pozivamo sve građane/ke da nam se pridruže u planiranju i organizovanju kritičnih masa te našim zajedničkim vožnjama. Da zajedno pokažemo da nas je sve više koji koristimo bicikl kao prevozno sredstvo, te da nam je neophodna biciklistička infrastruktura kako bi bez straha i sa zadovoljstvom mogli da uživamo u našim svakodnevnim vožnjama”, kažu organizatori.

Banjalučka kritična masa (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju te zagovaranja unapređenja biciklističke infrastrukture.

Napiši komentar