fbpx

“Ti si za njih, sine, samo statistika, a za mene si moja duša, koje više nemam. Nema tebe već tri mjeseca. Oteli su te, silovali, maltretirali, ubili. Dao sam ti zavjet, imam svoju misiju za tebe i ostalu djecu.”

Piše: Vanja Stokić

Rekao je ovo na večerašnjem okupljanju u Banjaluci Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića (21). On je podsjetio da građani već 86 dana zaredom izlaze na Trg tražeći istinu i pravdu za njegovog sina.

Podrži eTrafiku

“Kod nadležnih ti i mi smo tačka 22. Ne interesuje ih, sine”, kazao je on, posjećajući da je ovaj slučaj uvršten kao 22. tačka dnevnog reda pri zasijedanju Narodne skupštine RS, koje je počelo jutros.

Dragičević je institucije i narodne poslanike podsjetio da se moraju opredijeliti jesu li na strani građana koji traže pravdu ili učesnika u zločinu.

“Ne budete li riješili slučaj do izbora, izbora neće biti”, naglasio je on.

Narodna skupština će razmatrati izvještaj Anketnog odbora, sačinjenog kako bi utvrdio sve relevantne činjenice u slučaju smrti Davida Dragičevića. Jedan od zaključaka Odbora jeste da postoje sumnje u to da se radi u ubistvu, a ne o zadesnoj smrti, kako tvrdi zvanična istraga, te da su institucije napravile više propusta u svom dosadašnjem radu.

Predsjednik RS Milorad Dodik je u dosadašnjim izjavama za medije rekao da poslanici iz vladajuće koalicije neće prihvatiti izvještaj odbora, dok je poslanik Adam Šukalo danas kazao da upravo vlast spriječava rješavanje ovog slučaja, samim tim što su odbili da se u dnevni red uvrsti Izmjena Zakona o krivičnom postupku i Zakona javnim tužilaštvima.

David Dragičević pronađen je mrtav u rijeci Vrbas 24. marta, nakon šestodnevne potrage. Istraga tvrdi da se radi o zadesnoj smrti, te ga dovodi u vezu sa pljačkom kuće u Banjaluci. Na njegovom tijelu su pronađene brojne povrede, a otac Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin mučen šest dana, da bi bio ubijen 23. marta oko 22 časa, nakon čega je položen u kanalizaciju koja ga je odnijela do Vrbasa.

Napiši komentar