fbpx

“Više od 60 dana ovdje ne postoje istina i pravda. Danas je tačno dva mjeseca kako sam svog sina posljednji put vidio da diše. Tačno je dva mjeseca otkako je izašao iz svoje kuće i otkako sam mu žive usne poljubio”, naglasio je danas na Trgu Krajine u Banjaluci Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića (21).

Piše: Vanja Stokić

David je nestao u noći između 17. i 18. marta, da bi njegovo tijelo, prepuno povreda, bilo pronađeno 24. marta u ušću rječice Crkvene u Vrbas. Zvanična istraga optužila je Davida da je pod uticajem alkohola i droge te noći opljačkao kući, a zatim namjerno ili slučajno dospio u Crkvenu, gdje se udavio. Urađene su dvije obdukcije Davidovog tijela, koje su utvrdile brojne povrede nastale dok je bio živ, ali i pokazale različita vremena smrti. Javnost ne vjeruje u rezultate prve istrage, pa su se građani okupili u inicijativu Pravda za Davida, koja broji skoro 300.000 članova. Oni se od 26. marta svakog dana okupljaju na Trgu u Banjaluci u 18 časova, dok su isti model ponašanja preuzeli i stanovnici drugih sredina.

Podrži eTrafiku

“Saučesništvo u ubistvu je veći zločin od ubistva. Kazna za ovo djelo je do 45 godina robije. Jataci, nalagodavci, skrivači dokaza. Sve je množina. Bićete privedeni pravdi. Davida Dragičevića vam nikada neću oprostiti. Svu našu djecu vam nikada neću oprostiti”, ponovio je Davor Dragičević po ko zna koji put.

On je danas Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnio krivičnu prijavu protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog počinioca koji je ubio njegovog sina Davida.

“Danas je podnesena prva tužba, biće ih još. Sve što radim, radim sa dokazima i činjenicama. Moj sin je ubijen mučki, maltretiran, silovan, izmasakriran, ubijen i položen u kanalizaciju”, istakao je on.

Organizatori ovog mirnog okupljanja naveli su da će prijavu nakon Davora Dragičevića podnijeti i svi oni, te da isto mogu uraditi i svi građani, iz svih sredina BiH, a tekst prijave mogu preuzeti na grupi Pravda za Davida. Na sve češće komentare zvaničnika da bi okupljanja trebala prestati, organizatori su im poručili da će to uraditi iz samo jednog razloga.

“Lako je skloniti nas odavde. Nađite ko je ubio Davida i kaznite ga”, naveli su oni.

Napiši komentar