fbpx

Pokretna, interaktivna izložba od 32 fotografije pod nazivom „Održivi mir u lokalnim zajednicama“, biće otvorena u srijedu, 16. maja, u 13 časova u Američkom kutku u Banjaluci.

Posjetioci će imati priliku da vide radove 64 srednjoškolca, koji su učestvovali na Boot kampovima za mlade lidere. Organizator je Helsinški parlament građana Banjaluka, a izložba se realizuje u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“, koji podržava Američka ambasada u BiH. Nakon Modriče, Šamca, Odžaka i Maglaja, izložba je doputovala i u Banjaluku.

“Zadovoljstvo nam je pozvati vas na otvaranje izložbe u Američkom kutku, gdje ćete imati priliku da pogledate kako mladi u Bosni i Hercegovini vide procese pomirenja i održivi mir u svojim lokalnim zajednicama”, poručuju iz Helsinškog parlamenta.

Podrži eTrafiku

Projekat „Foto glasovi za mir“ započeo je u junu 2017. godine, a cilj je stvaranje prostora za umrežavanje, saradnju i zajedničke aktivnosti mladih ljudi usmjerene ka promociji interetničkog razumijevanja i dijaloga. Pored navedenih kampova, jedna od aktivnosti jesu i izložbe fotografija na temu održivog mira, koje su nastale kao rezultat edukativnih radionica.

Tokom prošle godine su u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“ organizovana četiri “Boot kampa za mlade lidere/ice“, na kojima su učesnici prolazili radionice na temu liderstva, komuniciranja, pomirenja, stereotipa i predrasuda i radionice fotografije, po specifičnoj photo-voice metodologiji koja predviđa upotrebu fotografije za svrhe zagovaranja promjena u lokalnoj zajednici. Učesnici kampova su bili srednjoškolci/ke od 16 do 25 godina iz lokalnih zajednica Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Usora, Modriča, Gradačac, Šamac, Domaljevac, Odžak.

Napiši komentar