fbpx

“Dok god ne stigne pravda za Davida, mi smo ovdje u 18 časova! On je danas svojom izjavom uvukao politiku. Sada ćemo i mi, samo da znaš.” Ovako je predsjedniku RS Miloradu Dodiku odgovorio Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, na današnju izjavu da se ovaj slučaj više ne bi trebao rješavati na ulicama i trgovima, nego u institucijama.

Piše: Vanja Stokić

Dragičević je upravo na Trgu Krajine okupljenima naglasio da institucije ne rade svoj posao.

Podrži eTrafiku

“Nijedan posao do dana današnjeg nisu uradili, 0d 18. marta. Ništa u skladu sa zakonom i propisima. Nijedan snimak nisu izuzeli, nisu imali tužioca ni sudiju za prethodni postupak. Gospodo, vaš Strazbur je sve bliže i bliže. Samo objavljujte svoja saopštenja, koja vas sve više ukopavaju. Rušite čast i dostojanstvo ovih ljudi, građana Republike Srpske. Rušite sve što vidite. Desetog maja govorim u Narodnoj skupštini, a jedanaestog ću ovdje reći koga treba uhapsiti. Imenovao sam i ranije, da su ih ranije uhapsili danas bismo bili ponosni na institucije”, istakao je Dragičević.

On je takođe pozvao glavnog republičkog tužioca Mahmuta Švraku da se oglasi povodom ovog slučaja.

“On vrlo dobro zna o čemu se radi i hvala mu ako se odazove. Poslanici će se morati izjasniti da li je u pitanju brutalno ubistvo Davida Dragičevića ili je skočio lastu u Crkvenu, te koje su od institucija njegove ubice? Ne znate kuda ćete jer ste zločin dugo planirali. Od mene više nijedan dokaz nećete dobiti. Do sada sam vam dao nekoliko imena, ništa sa njima niste uradili. Posle ovoga vi i mi nećemo živjeti u istoj državi, niti ćemo biti komšije”, poručio je Dragičević.

Posljednjih dana okupljanju u Banjaluci prisustvuju i novinari iz Meksika, Indije, Amerike i Kazahstana, koje zanima slučaj Davida Dragičevića.

“Pitali su nas zašto se narod tek sada probudio i da li je ovo prvi ovakav slučaj, zašto ranije nije bilo ljudi na ulicama. Nismo znali tačno da odgovorimo, ali smo rekli da se naš narod bojao. Nas su posle rata podijelili u torove i rekli da moramo mrziti jedni druge. Sva naša pažnja bila je okupirana time ko je koga ubio u prethodnom ratu. David je probudio ovaj narod, koji je shvatio da je svako dijete potencijalni David. Jedino je bitno da spasimo našu djecu svi zajedno”, odgovorili su im organizatori okupljanja, koja traju 41 dan širom BiH i imaju samo jedan cilj – pronalaženje i sankcionisanje odgovornih za smrt ovog mladića.

Napiši komentar