fbpx

Povodom otvorenog pisma Filipa Ćuluma, koji se dovodi u vezu sa smrću Davida Dragičevića, a koji je danas pisao predsjedniku RS Miloradu Dodiku, premijeru Željki Cvijanović, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i Okružnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, danas se oglasila inicijativa “Pravda za Davida”.

Piše: Vanja Stokić

Naime, David Dragičević je u noći svog nestanka poslao poruku u kojoj navodi Filipa Ćuluma kao krivca, ukoliko mu se nešto loše desi. Isto ime je lično rekao i svom stricu nekoliko dana prije toga, istakao je Davidov otac Davor Dragičević nekoliko puta na okupljanju na Trgu Krajine.

Podrži eTrafiku

Ćulum u svom pismu navodi da se “nikada u životu nije tukao, niti sukobio sa bilo kim, niti imao bilo kakve veze sa kršenjem bilo kakvih zakona”. Kako tvrdi, u noći Davidovog nestanka je bio na svom radnom mjestu, a konstantna označavanja njega kao krivca za njegovu smrt čine mu psihičku štetu i stvaraju osjećaj nesigurnosti u Banjaluci.

Daniela Ratešić iz grupe “Pravda za Davida” večeras je na Trgu demantovala dio Ćulumovih navoda.

“To je momak koji je prije dva mjeseca imao teški fizički obračun sa povredama drugog lica. Prošlog ljeta je imao obračun i sa Davidom. Nećemo se lagati, neistine nećemo trpiti”, istakla je ona.

Grupa “Pravda za Davida” takođe naglašava da Ćulum alibi ima do 2 časa ujutru, u noći kada je David Dragičević nestao, a prema posljednjim snimcima nadzornih kamera, David je u centru grada bio od 2:20h do najmanje 2:34h.

Snimak je objavljen danas, a na njemu se vidi David, koji komunicira sa dvojicom mladića, a zatim se udaljava od njih. Neposredno nakon toga ga više osoba opkoljava.

“Ti mladi sa snimka su jataci. Ovaj zločin su organizovali visokoprofesionalni ljudi, djeca od 18 do 21 godinu to nisu mogli smisliti. To što su oni zloupotrebljeni je njihov problem”, kaže Davor Dragičević,

Ovaj video vrlo jasno poništava već poljuljanu policijsku verziju dešavanja te noći.

Video jasno govori da policijska verzija pada u vodu. Prema njihovoj verziji, u vijeme kada je David snimljen na Trgu, zapravo jede burek i pljačka kuću”, navode iz inicijative.

David Dragičević nestao je 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo pronađeno je u rijeci Vrbas šest dana nakon toga. Prvobitna policijska istraga tvrdila je da je David u noći nestanka opljačkao kuću, a zatim slučajno ili čak namjerno dospio u rječicu Crkvena, gdje je bio šest dana, da bi na kraju dospio u Vrbas. Na njegovom tijelu pronađene su brojne povrede, a dva patologa su ustanovila dva različita vremena smrti. Složili su se da je uzrok utapanje, ali nijedan od njih nije analizirao vodu iz pluća, da bi se ustanovilo gdje je tačno David udavljen.

Građani Banjaluke se od 26. marta svako veče od 18 časova okupljaju na Trgu Krajine, tražeći pronalaženje i procesuiranje Davidovih ubica i njihovih saučesnika. U subotu, 21. marta, na Trgu se okupilo više od 10.000 građana iz više gradova BiH, šaljući nedvosmislenu poruku da neće odustati od traženja pravda i rješavanja ovog slučaja.

 

Napiši komentar