fbpx

“Mnogo je suza i borbe ostalo na ovom Trgu, iskreno se nadamo da će to Banjaluka pamtiti. Ali te suze i ta bol neće ostati nenaplaćene. Svaku suzu prolivenu za bilo kojim djetetom u ovom gradu tražićemo da se skupo naplati, da se zakonom uredi da tih suza bude što manje ili gotovo nikako.”

Piše: Vanja Stokić

Istakli su ovo građani Banjaluke, okupljeni pod nazivom “Pravda za Davida”, koji se već 26 dana okupljaju na Trgu Krajine kako bi javno tražili pronalaženje i sankcionisanje ubica Davida Dragičevića (21). Oni su podsjetili da su prije nekoliko dana pozvali sve političare da rade svoj posao i da koriste instrumente koje imaju u svojim rukama da im pomognu u pravnoj borbi. Upravo to su juče učinili predsjednik Milorad Dodik i narodni poslanik Branislav Borenović, prebacujući istragu na Upravu kriminalističke policije Republike Srpske, kao i pokretanjem inicijative za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

Podrži eTrafiku

“Svako veče ponavljamo, ali oni ili ne čuju ili ne žele da čuju. Mi nismo ničiji, mi smo Davidovi i zato se nemojte truditi da nas obilježavate bilo čijim bojama! Za nas pričaju da smo sekta, nova politička opcija, omladina ove ili one stranke, plaćenici koji ruše Republiku Srpsku. Jedino za šta nas možete optužiti jeste da smo ljudi! To je ono što vi niste!”, poručili su građani svima koji šire dezinformacije o članovima ove grupe.

Za sutra u 18 časova na Trgu Krajine zakazano je veliko okupljanje pod parolom: Mi znamo da vi znate da mi znamo.

Napiši komentar