fbpx

“Gospodo, krijete li nešto?” Ovo pitanje obilježilo je večerašnje okupljanje Banjalučana na Trgu Krajine, povodom tragične smrti njihovog sugrađanina Davida Dragičevića.

Piše: Vanja Stokić

Devet Davidovih prijatelja se obratilo prisutnima i peti dan zaredom zatražili pronalaženje krivaca za njegovu smrt.

Podrži eTrafiku

“Davidova istina je naša istina. Zašto ne možemo dobiti konkretno vrijeme Davidove smrti?”, pitali su oni, te pozvali ljude da i sutra u 18 časova dođu na Trg Krajine.

Dvadesetjednogodišnji David Dragičević nestao je 18. marta, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno u rijeci Vrbas šest dana kasnije. Do sada su rađene dvije obdukcije koje su utvrdile da je uzrok smrti utapanje, ali i pronašle povrede na njegovom tijelu. Prema izjavama očevidaca, David je te noći učestvovao u tuči, a policija ga povezuje i sa pljačkom jedne kuće u Banjaluci. Cijeli slučaj prati niz nelogičnosti i protivrječnosti, a porodica je otvorila račune za pomoć kako bi mogli angažovati pravni tim za dalju borbu.

Večeras je na Trgu Krajine bila i Marica Stević, majka Nikole Stevića (19), koji je prije šest godina poginuo u padu aviona u Zalužanima. Krivac za tu nesreću još uvijek nije pronađen.

“Dvadesetog maja će biti šest godina kako je moj sin poginuo, nikada niko nije došao da pita kako smo. Niko nije pozvao ni svjedoke koji su bili na mjestu nesreće sa nama. Boli me tuga za djetetom, ali i nepravda zbog toga što se dešava”, govori ona za portal eTrafika.

Nikola bi sutra napunio 25 godina, a tog kobnog dana je trebao prvi put skočiti padobranom, nakon završene obuke. Nažalost, avion je pao, a pored njega poginuli su pilot Alen Crnalić (24), instruktor padobranstva Nemanja Goronja (32), te padobranci Stefan Karanović (23) i Srđan Kosić (18).

“U svom tom bolu, ludilu i neznanju su nam ispirali mozak, govorili da su to uradile vehabije, diverzanti i ko zna ko sve. Krivci postoje i to svi znamo. Kriv je onaj koji je bio glavni u tom klubu. Ljuta sam na grad, na Republiku Srpsku, na sve sam ljuta. Sve bacaju u stranu i guraju pod tepih”, govori ona.

Ističe da o istrazi ne zna ništa, jer nikakve zvanične informacije ne dobija.

“Svi nam govore da sačekamo presudu Javnog tužilaštva. Međutim, Banjaluka je presudu prebacila na Sarajevo, koje je tražilo 36.000 KM za to. Navodno je isplaćena samo polovina novca, a oni ne žele objaviti izvještaj dok se ne uplati i ostatak. Nakon toga bismo mi navodno mogli pokrenuti tužbe. Da li ja trebam apelovati na narod da mi pomogne ili da ja podignem kredit i isplatim taj novac, kako bi se sve pokrenulo sa mrtve tačke?”, pita ova majka.

Ogorčena je na sve. Prisustvovala je nesreći u Zalužanima i vidjela kako umire pet mladih ljudi, a sa tom slikom živi i danas. Kako kaže, na Trg je došla kako bi podržala roditelje Davida Dragičevića. Nada se da će pronaći odgovorne za njegovu smrt, ali i da će istraga u slučaju Zalužani konačno dobiti svoj ishod.

Napiši komentar