fbpx

Više od tri hiljade ljudi izašlo je večeras na Trg Krajine u Banjaluci, kako bi podržali roditelje nastradalog Davida Dragičevića, te drugi dan zaredom javno tražili od vlasti da pronađe i kazni krivce.

Piše: Vanja Stokić

Ovaj mladić nestao je u noći između 17. i 18. marta, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno u koritu rijeke Vrbas 24. marta. Obdukcija je pokazala da je umro usred utapanja, ali su uočene i povrede na njegovom tijelu. Istragom je utvrđeno da je prije smrti učestvovao u tuči, dok nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je dospio u rijeku. Zvanični policijski izvještaj ga tereti za pljačku kuće u noći kada je nestao, te se navodi kako su kod njega pronađeni ukradeni predmeti poput novca i usb stika. Čak je nesrećni mladić optužen da je sam skočio u vodu.

Podrži eTrafiku

Njegovi roditelji, Davor Dragičević i Suzana Radanović, ističu da je njihovo dijete ubijeno i da to nije mogla uraditi samo jedna osoba.

“Moramo ih naći, ako ih ne nađemo ovo nije država i ovdje niko više ne treba živjeti”, istakao je Dragičević na jučerašnjem okupljanju, dodajući da policija nije pregledala Davidovu sobu, niti je bilo ko od inspektora ili zvaničnika posjetio ovu porodicu.

Kada su ove informacije dospjele u javnost, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač posjetili su roditelje nastradalog Davida, te obećali novu istragu.

Okupljanje na Trgu zakazano je i za sutra, ponovo u 18 časova.

Pročitajte i:

Davor Dragičević: Policija nije provjerila Davidovu sobu!

Napiši komentar