fbpx

Ljubitelji knjiga i poštovaoci pisane riječi, prikupili su u Banjaluci 483 KM, koje su odlučili donirati odjeljenju dječije psihijatrije.

Piše: Nataša Tomić, Foto: Mondo.ba

Akcija je pokrenuta još u julu preko Facebook stranice ‘Klub knjige BiH’, a princip je bio taj da građani doniraju knjige, a novac od njihove prodaje bude uplaćen u humanitarne svrhe.

Foto baza

„Na inicijativu Brankice Raković i Kluba knjige BiH, predloženo je da se donirane knjige prodaju po cijeni od 3 KM i da sav prihod ode za kupovinu paketića djeci sa Downovim sindromom. Međutim, došlo je do određenih problema jer je udruženje već obezbijedilo paketiće, pa će se cjelokupni prihod donirati odjeljenju dječije psihijatrije “, govori za eTrafiku Igor Preradović, koji je prodavao knjige na svom štandu u TC Zenit.

Akcija je funkcionisala tako što su ljudi donirali knjige koje im nisu bile potrebne, a zatim ih je Igor prodavao na svom štandu, a u  ponudi je bilo raznovrsnih naslova, kako domaćih tako i stranih. Iako je akcija pokrenuta još u julu i iako je prvog mjeseca prodat iznenađujuće veliki broj knjiga, narednih mjeseci je prodaja bila sve manja i manja tako da je ukupno prodata 161 knjiga.

Prema Igorovim riječima, iako je posao prodaje knjiga iz godine u godinu  sve gori i gori, akcija je završena uspješno i prikupljeni novac, iako nije riječ o velikoj sumi, će otići u prave ruke i pomoći onima kojima je to najviše potrebno.

Igor Preradović, koji se prodajom knjiga bavi već 20 godina, knjige u TC Zenit prodaje u sklopu zajednice ‘Vaso Pelagić’ koja se bavi i izdavačkom djelatnošću i koja je tokom svog postojanja izdala više od 250 naslova. Članovi ove književne zajednice su, povodom obilježavanja 20 godina postojanja, osnovnoj školi u Pelagićevu poklonili 250 knjiga.

Napiši komentar