fbpx

Portal eTrafika, dan nakon objavljivanja teksta “Konačan obračun sa nepodobnim profesorima: Malešević bi 15 bodova za intervju!”, dobio je i komentar Ministarstva prosvjete i kulture na naslovnu temu, koji objavljujemo u cjelini.

Odgovor na odgovor

Podrži eTrafiku

Iako se u odgovoru Ministarstva naš portal optužuje za “niz netačnih navoda”, redakcija eTrafike napominje čitaoce da su svi navodi tačni, a da se u tekstu više puta napominje kako ovo nije konačna verzija već prijedlog izmjena, koji je kao startnu osnovu predložio ministar.

Istinitost navoda potvrdili su i iz Ministartsva u svom komentaru, samo nekoliko rečenica nakon optužbi, jer su napisali da su objavljeni podaci dio teksta, koji je, kako kažu, samo “polazna osnova” za dalje razgovore, što smo i mi naglasili.

Redakcija smatra da su ovakvi prijedlozi sramni i kao “osnova za razgovor” jer je dosadašnje iskustvo pokazalo da je važnost koju je dobio intrevju, zbog velikog raspona bodova, potpuno obesmislio školaske konkurse i bio glavni poligon za štimanje konkursa.

Portal eTrafika niti jednog trenutka nije imao namjeru da šteti ugledu Ministarstva prosvjete i kulture, naprotiv, blagovremenim obavještavanjem javnosti o “osnovama za razgovor” i pokušajem davanja makar simboličnog doprinosa da se ovakav prijedlog ne usvoji, pokušava da spriječi dalje urušavanje ugleda ovog Ministarstva.

eTrafika.net

Napiši komentar